Direktor HSV-a o padu Vuškovića na doping-testu: Situacija je nejasna

Foto: EPA

SPORTSKI direktor HSV-a Jonas Boldt govorio je o hrvatskom reprezentativcu i braniču toga kluba Mariju Vuškoviću, koji je sredinom rujna pao na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. "Ne želim nagađati. Ova situacija za nas i Marija nije lijepa ni jasna. 

Prije nego što možemo zauzeti stav o događaju ili donijeti sud, potrebno je veliko objašnjenje. Na tome radimo s Marijem, stručnjacima i, naravno, odgovornim institucijama", rekao je Boldt u intervjuu za službenu klupsku stranicu. Podsjetimo, njemački nogometni savez pokrenuo je istragu protiv Vuškovića, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi.

Sportski sud DFB-a izrekao je privremenu zabranu. Slučajem se bavi i državno odvjetništvo u Hamburgu, koje je pretražilo Vuškovićev ormarić na Volksparkstadionu, a prema pisanju Hamburger Morgenposta, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop.

Hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica

U HSV-u su iznenađeni, a iznenađen je i sam Vušković, koji ne bi ni trebao znati što je to EPO ni kako se našao u njegovom tijelu, navodi 24hamburg.de dodajući da su rezultati njegova testa i dalje misterij.

U pitanju je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica. To omogućuje krvi da apsorbira više kisika. Prema Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA), EPO je među supstancama koje su zabranjene. Vušković čeka rezultate B nalaza.

Pročitajte više