DIRLJIVA PRIČA Evo tko je bacao novčić prije Čilićevog finala

Foto: Screenshot

NOVČIĆ uoči finala Wimbledona između Rogera Federera i Marina Čilića, umjesto suca, danas je bacao Luca Schmetzer (11). Dječak iz osnovne škole Wandsworth odabran je kroz program Place2Be, koji pomaže školskoj djeci s poteškoćama u ponašanju da prebrode svoje probleme.

Luca ima problema s naletima bijesa i ljutnje, ali je kroz spomenuti program uspio kontrolirati emocije i sve se lakše prilagođava radu i druženju s drugom djecom.

"Imao sam jako puno problema s time i to je počelo utjecati na moje rezultate u školi, ali i društvo. Počeo sam gubiti prijatelje, ali onda sam u Place2Be naučio da za sve postoji rješenje i da se uvijek može naći pomoć", kaže Luca, koji je dobio priliku za veliku uspomenu u životu na centralnom terenu Wimbledona.

"Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da se fotografiram s Rogerom i Marinom", rekao je Luca uoči spektakla.

Nije ovo prvi put da Wimbledon na ovaj način pomaže klincima. Nezbrinuta djeca iz domova godinama su bili skupljači loptica, a svake godine je neka organizacija za pomoć djeci na neki način uključena u turnir. Ove godine je vojvotkinja od Cambridgea nominirala Place2Be za finale, a unutar programa su malog Lucu odabrali za veliku čast u finalu.

Pročitajte više