ATP

Đoković doživio neočekivan poraz kojim gubi prvo mjesto

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je bez izgubljenog seta osvojio Tokyo, Novak Đoković je na Mastersu u Šangaju zaustavljen u četvrtfinalu.

Srpskog tenisača izbacio je Stefanos Tsitsipas, sedmi igrač svijeta. Grk je slavio s 3:6, 7:5, 6:3. Đoković tijekom cijelog meča, osim uvodnog gema, nije imao rješenje za Grkov servis. Tsitsipas je odservirao 11 aseva, imao 83 posto na prvom servisu i nije bio suočen s break-loptom od drugog gema meča. 

Đoković je spasio pet od sedam prilika za break, a zanimljivo je da je imao bolju realizaciju drugog (73 posto) nego prvog servisa (70 posto). 

Ovim porazom Đoković iz Kine donosi samo 180 bodova umjesto planiranih 1000 i zbog toga vjerojatno gubi prvo mjesto na ljestvici. U ovom trenutku Đoković ima 9545 bodova na ATP ljestvici, 320 više od Rafaela Nadala od kojeg brani puno više bodova do kraja sezone.

U ovoj godini Nadal je osvojio 9225 bodova, Đoković 7945, a do kraja sezone obojica igraju samo Masters u Parizu i završni Masters. Ukupno se može osvojiti 2500 bodova na ta dva turnira, što znači da će Đoković morati osvojiti oba i čekati velike kikseve Nadala kako bi i ovu godinu završio kao najbolji na svijetu.

Pročitajte više