Đoković: Idem na finale Svjetskog prvenstva. I Srbija mora biti tamo

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ šesti je put u karijeri osvojio ATP Finals, završni turnir osmorice najboljih tenisača svijeta. Ove godine igrao se u Torinu, a srpski tenisač je do titule stigao pobjedom u finalu protiv Norvežanina Caspera Ruuda. Bilo je 7:5, 6:3. Za Đokovića je ovo šesti naslov na završnom Mastersu, a prvi nakon 2015. godine. Brojem osvojenih titula izjednačio se s dosad vodećim Rogerom Federerom. Ukupno je sad na 91. osvojenom turniru. Igrao je 130. finala. 

Također, 35-godišnji Đoković postao je uvjerljivo najstariji pobjednik u 52-godišnjoj povijesti Mastersa. Dosadašnji rekorder bio je Federer, koji je svoj posljednji naslov osvojio 2011. u dobi od 30 godina. U govoru nakon osvajanja titule Đoković je dao podršku i srpskoj reprezentaciji na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kataru.

"Nadamo se najboljem"

Osim što je nakon pobjede na kameru napisao "Ma, tako je bre, Ajmo Orlovi", Đoković je u razgovoru za SportKlub rekao: "Sigurno ću biti na finalu Svjetskog prvenstva tako da Srbija mora biti u finalu. Ne znam hoću li stići pogledati neku utakmicu u grupnoj fazi, nadam se da hoću. Ali finale sigurno. Poslao sam im malu poruku na ekranu, cijela zemlja ih prati. Želim im sve najbolje."

Srbija se nalazi u skupini G Svjetskog prvenstva u Kataru. U njoj će igrati protiv Brazila, Kameruna i Švicarske.

Pročitajte više