Đoković odgovorio na tvrdnje da je teško bolestan: "To mi rade pune dvije godine"

Foto: GuliverImage/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ igra najgoru sezonu otkako je postao profesionalac. Trenutačno je 12. igrač svijeta. Poraz od anonimnog Slovenca Kližana, na otvaranju turnira u Barceloni prije nekoliko dana, nagnao je brojne stručnjake da se pozabave pričom oko kraha ne tako davno najboljeg reketa svijeta.
 
Poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, vlasnik Instituta za nutricionističke dijagnoze, prije nekoliko dana rekao je da je srpski tenisač bolestan i da hitno mora promijeniti način prehrane. 
 
"Sjećam se koliko sam mu se samo divio gledajući ga na terenu. A onda sam čuo za njegov plan da u potpunosti promijeni prehranu i odmah sam se zapitao koliko će izdržati. I evo, već sad se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja dolazi od naizgled zdrave prehrane. I upravo zbog toga, Novak nije svjestan dugoročnih posljedica koje je ova dijeta ostavila na njega", rekao je Hösli.
Švicarac se detaljnije osvrnuo na dijagnozu.
 
"Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je iznimno štetno za organizam. S vremenom sportaš osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a opada i imunitet... Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su više podložnije stresu, sve manje spavaju, a kasnije mogu spavati samo pomoću lijekova. Takve osobe znaju izgubiti povezanost s prijateljima i pasti u depresiju pa često imaju i suicidalne misli."
 

Embed from Getty Images

Na te tvrdnje osvrnuo se i Đoković.
 
''Ne znam što bih rekao na to. Bolje da ništa ne kažem. Nemam potrebu ulaziti u rasprave. Ljudi, nažalost, jako lako mogu izvrnuti neku informaciju. To mi rade pune dvije godine. Ne čitam i ne pratim što se piše o meni već godinama'', izjavio je srpski tenisač za srpske medije te je progovorio i o jako lošim rezultatima koji ga prate u zadnje vrijeme:
 
''Naravno, nisu to rezultati koje priželjkujem niti su na njih ljudi navikli. Međutim, to je proces, drukčije su okolnosti. Pokušavam na stvari gledati pozitivno. Motivi i ciljevi su mi podignuti visoko, nisu se promijenili. Očekivanja sam morao smanjiti, ali ciljevi su mi isti tijekom cijele karijere. Vi ih znate.''

Pročitajte više