Đoković pojasnio zašto je poludio u finalu Wimbledona

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ je u fantastičnom finalu Wimbledona pobijedio Novaka Đokovića 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 i došao do svojeg drugog Grand slama u karijeri. Fantastični Španjolac nadigrao je najboljeg tenisača u povijesti koji bi se pobjedom u Wimbledonu izjednačio s Margaret Court po broju Grand Slamova u Open eri.

Carlos Alcaraz je u petom setu imao vrlo rano prednost brejka. Đoković to nije dobro podnio, iskalio je bijes na reketu i mreži. Nakon toga su se s tribina sručili žestoki zvižduci kao kritika publike na ponašanje srpskog tenisača. Podsjetimo, Đoković se i ranije u meču obračunavao s publikom, ali i sucem.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Pričao o uzrocima poraza

U razgovoru nakon presice pojasnio je zašto je razbio reket: "Nema se o tome puno pričati. Bio sam frustriran, odigrali smo neke teške izmjene. Najprije je bio problem s vremenskim ograničenjem, ali neke stvari jednostavno morate prihvatiti. To je jednostavno bila frustracija."

Pričao je i o uzroku svog poraza: "Bekend me izdao. Propustio sam šanse koje nisam htio, posebno na 6:6 u tiebreaku. Nakon toga je Carlos podigao igru, a u trećem setu nisam bio pravi. Bilo je jako vjetrovito, promašio sam volej i još neke udarce. Imam neki žal, ali dobro je igrao i dobro se branio. Zaslužio je pobijediti."

Pročitajte više