Đoković predao meč u Beogradu: Možda propustim i Madrid

SVOJ nastup na zemljanom ATP 250 turniru u Beogradu okončao je Novak Đoković, najbolji srpski tenisač te drugi najbolji reket svijeta.

U susretu protiv sunarodnjaka Filipa Krajinovića, 18-godišnjeg igrača koji trenutno drži 319. mjesto na ATP ljestvici, Đoković je izgubio prvi set sa 6:4, nakon čega je predao meč zbog bolesti i problema s alergijom.

Tako će Krajinović, koji je za turnir dobio pozivnicu organizatora, posve neočekivano nastupiti u polufinalu, a ondje će igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja, trećeg nositelja, koji je sa 6:3, 2:6, 6:4 pobijedio Rusa Igora Andrejeva.

Drugi polufinalni par čine Švicarac Stanislas Wawrinka i Amerikanac John Isner.

Preskače Madrid, spreman za Roland Garros

"Još u četvrtak u meču s Fogninijem sam imao problema. No, u petak se sve pogoršalo i barem mi je drago da sam predao meč sunarodnjaku, a ne nekom drugom tenisaču", rekao je Đoković koji je pod znak pitanja doveo nastup na ATP turniru u Madridu (zemljana podloga) koji se igra od ponedjeljka. U pitanju je turnir iz serije Masters 1000.

"Problemi kakve imam zahtijevaju pauzu i fizički odmor, tako da bi se vrlo lako moglo dogoditi da preskočim Madrid. Prva mi je želja u ovoj fazi godine igranje Roland Garrosa i Wimbledona i moram sve podrediti tome."

Inače, prošle je godine Đoković u Madridu odigrao mitski polufinale protiv Rafaela Nadala. Poražen je 3:6, 7:6, 7:6, a meč je trajao četiri sata i tri minute. Najduži je to meč u povijesti koji se igrao na dva dobivena seta.

ATP Beograd, četvrtfinale:

Krajinović – Đoković (1) 6:4 – predaja Đokovića

Querrey (3) – Andrejev 6:3, 2:6, 6:4

Wawrinka (4) – Troicki (6) 7:5, 6:7(3), 7:6(6)

Isner (2) – Gasquet 2:6, 7:6(6), 6:3

Pročitajte više