Dokumentacija o hrvatsko-mađarskoj kandidaturi do 20. srpnja u UEFA-i

DJELATNICI Hrvatskog nogometnog saveza ovog ljeta neće imati prilike uživati u godišnjem odmoru. Zbog gostovanja Brazila 17. kolovoza u Splitu i kandidature za organizaciju Europskog prvenstva 2012. imaju pune ruke posla.

Ovog tjedna izaslanstvo HNS-a primio je predsjednik države Stjepan Mesić, koji je dao potporu projektu Euro 2012. Također, mađarski parlament u ponedjeljak je dao podršku zajedničkoj kandidaturi Hrvatske i Mađarske, a hrvatski Sabor to bi trebao učiniti ovih dana.

"Do 20. srpnja u sjedište UEFA-e mora otići dokumentacija o hrvatsko-mađarskoj kandidaturi. Riječ je o vrlo opsežnom materijalu, teškom kilogram i pol", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Nakon što u Uefi pročitaju materijale, vjerojatno će još biti potrebna dopuna dokumentacije, a slijede i inspekcije dužnosnika Europske nogometne federacije.

Početkom studenoga bit će poznato koje tri kanadidature idu u uži izbor, a domaćin EP-a 2012. bit će odlučen u prosincu sljedeće godine.

Hrvatima i Mađarima su protukandidati Italija, Grčka, Turska, Rusija, a zajedničku kandidaturu priložili su Poljska i Ukrajina.

Pročitajte više