NBA LIGA

Dončić ipak neće na All Star, ali među rezerve su upali Srbin i Crnogorac

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO JE bio drugi među bekovima Zapadne konferencije prema glasovima navijača, Luka Dončić neće u svojoj prvoj NBA sezoni igrati na All Star utakmici. Nakon što je zahvaljujući glasovima igrača i medija ispao iz startne petorke, treneri ga nisu uvrstili među sedam rezervi.

Umjesto njega na središnjem događaju spektakla u Charlotteu 17. veljače u sastav Zapada je u strašnoj konkurenciji krila i centara očekivano upao Anthony Davis, kojeg su navijači "ostavili na klupi". Njega je baš činjenica da mu u New Orleansu pada popularnost natjerala da zatraži odlazak iz Pelicansa.

Tu je apsolutno zasluženi i srpski centar Nikola Jokić, s kojim su Denver Nuggetsi postali jedna od najopasnijih momčadi konferencije. Upao je i suigrač Darija Šarića u Minnesoti Karl-Anthony Towns, a "frontcourt" Zapada zaključuje LaMarcus Aldridge iz San Antonija.

Bekovsku liniju Zapada s klupe čine Damian lillard iz Portlanda i Russell Westbrook iz Oklahoma Cityja te Klay Thompson, koji će biti treći predstavnik prvaka Warriorsa.

Šansa za Dončića je da u sastav upadne kao zamjena zamjene, budući da je Davis trenutačno ozlijeđen i njegovo stanje za tu utakmicu još je upitno.

Na Istoku nije bilo većih iznenađenja u izboru trenera, koji su od bekova nagradili Bena Simmonsa iz Philadelphije, Bradleyja Beala iz Washingtona, Kylea Lowryja iz Toronta i Victora Oladipa iz Indiane, ali potonji zbog odlaska na operaciju koljena neće igrati do kraja sezone, pa će i njega netko zamijeniti, najvjerojatnije D'Angelo Russell iz Brooklyna ili Jimmy Butler iz Philadelphije.

Među visokima na Istoku mjesto na All Star utakmici dobili su Blake Griffin iz Detroita, Khris Middleton iz Milwaukeeja i Crnogorac Nikola Vučević iz Orlanda.

Podsjetimo, u petorku Zapada kombinacijom glasova navijača, igrača i medija izabrani su LeBron James, Kevin Durant, Paul George, Stephen Curry i James Harden, a Istok će predstavljati Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Kyrie Irving i Kemba Walker.

LeBron i Giannis dobili su najviše glasova, pa će kao kapetani 7. veljače birati suigrače, prvo među preostalom osmoricom izglasanih startera, a onda i među preostalom 14-oricom.

Pročitajte više