Dončić je utakmicu života odigrao na obljetnicu Kobeove smrti. Evo što je rekao na to

Screenshot: Twitter / NBA

LUKA DONČIĆ odigrao je utakmicu karijere i postigao 73 poena u pobjedi Dallas Mavericksa nad Atlanta Hawksima 148:143. Pogodio je čak 25 od 33 šuta iz igre, osam od 13 trica i 15 od 16 slobodnih bacanja, a stigao je i uhvatiti 10 skokova te podijeliti sedam asistencija.

Njegova povijesna izvedba četvrti je najveći učinak u povijesti NBA lige, a uz Wilta Chamberlaina, koji je uz rekordnih 100 imao i utakmicu sa 78 poena, više od Dončića zabio je samo Kobe Bryant (81). Slučajno ili ne, Dončić je svoj rekord postavio točno na četvrtu obljetnicu Bryantove tragične smrti u padu helikoptera.

"Svi volimo Kobea"

Iako mu nije direktno posvetio svoju izvedbu, Dončić je emotivno govorio o Kobeu kad su ga pitali o njemu. "Bilo je vrlo posebno, svi volimo Kobea, bila je to velika tragedija, ne mogu vjerovati da su već prošle četiri godine. Posebno je učiniti ovo na taj dan. Očito, želio bih da je bio ovdje", rekao je Dončić, koji na Twitteru i na profilnoj i na cover fotografiji ima upravo Bryanta.

Luka i Kobe imali su posebnu vezu i divili su se jedan drugome, a posebno je u kolektivnom NBA sjećanju ostala scena s utakmice Dallasa dok je Bryant sjedio u prvom redu i zaigrano provocirao Slovenca na njegovom jeziku.

"Čuo sam da netko govori na slovenskom i okrenuo se vidjeti tko to govori na mom jeziku. Kakvo iznenađenje", prokomentirao je kasnije Luka, koji se nasmiješio idolu, pružio mu ruku i nastavio igrati. Što mu je Kobe rekao? "Neke ružne riječi", nasmijao se tada Dončić. Bryant je naučio psovati na slovenskom dok mu je u Lakersima suigrač bio Saša Vujačić.

Pročitajte više