NBA

Dončić preskočio Jordana na vječnoj listi. Poslije utakmice se ispričavao

Foto: Guliver

LUKA DONČIĆ odigrao je statistički najbolju utakmicu sezone i 29. triple-doubleom karijere već u trećoj sezoni nadmašio učinak Michaela Jordana iz cijele karijere. Međutim, njegovi Dallas Mavericksi izgubili su od Chicaga 117:101, a Slovenac je preuzeo odgovornost.

Dončić je završio s 36 koševa te rekordima sezone od 16 skokova, 15 asistencija i šest trica, no u cijelom drugom poluvremenu ostao je na samo šest poena.

Osim povratnika Kristapsa Porzingisa, Dončić nije imao na raspolaganju niti jednog suigrača iz petorke. Zbog ozljeda i covid protokola utakmicu su propustili Hardaway, Richardson, Finney-Smith, Brunson, Kleber i Brunson. A ohrabren prvim poluvremenom u kojem je zabio 30, Dončić je u nastavku pokušavao sve riješiti sam.

"U drugom poluvremenu igrao sam užasno. Ja sam kriv, bio sam presebičan jer sam imao 30 poena u prvom. To nisam bio ja u nastavku. Moramo igrati puno bolje, ja moram igrati puno bolje", rekao je Slovenac.

Porzingis je u trećem nastupu ove sezone postigao 20 koševa, ali nitko osim njega nije imao više od 10. Bullse su predvodili Finac Lauri Markkanen s 29 koševa i 10 skokova te veteran Garrett Temple s 21 košem.

Dončiću je ovo bio četvrti triple-double sezone, a sve ih je ostvario u posljednjih šest utakmica, dok mu je u preostale dvije nedostajao samo jedan skok ili asistencija. Nakon samo 11 nastupa u trećoj sezoni ima ih 29, jedan više nego što je Michael Jordan ostvario u cijeloj karijeri.

Pročitajte više