NBA

Luka Dončić izabran u najbolju petorku NBA lige, Jokić ostao kratak

Foto: Getty Images

NBA LIGA objavila je tri najbolje petorke ove sezone. Luka Dončić izabran je u prvu petorku lige, Nikola Jokić je u drugoj, LeBron James i Giannis Antetokounmpo dobili su maksimalni broj glasova, a LeBron je usto postavio još jedan fantastičan rekord.

Uz Jamesa, Antetokounmpa i Dončića, u prvoj petorci su još James Harden i Anthony Davis, kojeg su u izboru vodili kao centra, pa je dobio prednost nad Jokićem, koji je lani bio u prvoj petorci.

Uz Jokića u drugu su petorku uvršteni Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul i Pascal Siakam. U trećoj su petorci Jayson Tatum, Jimmy Butler, Rudy Gobert, Ben Simmons i Russell Westbrook.

LeBronu je ovo već 16. put da je izabran u jednu od najbolje tri petorke, čime je postao najbolji u povijesti. Dosad je bio izjednačen s Timom Duncanom, Kareemom Abdul-Jabbarom i Kobeom Bryantom. Osim toga, 13. put je u prvoj petorci, što je također rekord.

Dončić je pak postao tek šesti igrač u povijesti koji je u prvu petorku lige uvršten prije 22. rođendana. Prije njega to su ostvarili samo LeBron, Kevin Durant, Tim Duncan, Rick Barry i Max Zaslofsky.

U glasanju je sudjelovalo 100 pripadnika američkih medija, a svi su LeBrona i Giannisa uvrstili u prvu petorku, odnosno dali im po pet bodova, pa su obojica u izboru dobila maksimalnih 500 bodova. 

Dončića je u prvu petorku uvrstilo 59 od 100 glasača, a Jokića 21.

Pročitajte više