Donna Vekić ispala s turnira u Miamiju

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica, 26-godišnja Osječanka Donna Vekić, četvrti put u karijeri nije uspjela proći treće kolo na WTA 1000 turniru u Miamiju, a glavni krivac za to je Čehinja Petra Kvitova koja je u nedjelju nadigrala Hrvaticu sa 6:4, 7:6 (3) za 99 minuta.

Bio je to peti dvoboj Vekić i danas 12. tenisačice svijeta, u kojem je 33-godišnja Čehinja došla do četvrte pobjede, a treće u njihovim mečevima na Miami Openu. I sva tri puta je to bio meč trećeg kola (2014., 2019. i 2023.). Još jednom je dvostruka vimbledonska pobjednica slavila i na turniru na travnatoj podlozi u Eastbourneu. Vekić je u ta četiri poraza osvojila jedan set, a uspjela je pobijediti Kvitovu samo na dvoranskom turniru u Sankt-Peterburgu 2019.

Kvitova sigurna u tie-breaku

Čehinji je za osvajanje prvog seta u ovom dvoboju bio dovoljan break koji je napravila odmah na početku meča i tu je prednost držala do kraja prve dionice meča. Kvitova je breakom krenula i u drugi set, ali je Vekić nakon 0:2 spojila dva gema, da bi u petom gemu ponovno izgubila servis.

Novim breakom izjednačila je na 3:3. Osječanka je priliku za mogući preokret imala u desetom gemu, pri vodstvu 5:4, kada je došla do 0:30 na servis suparnice, ali je Kvitova ostavila Vekić bez set-lopte.

Druga dionica otišla je do tie-breaka u kojem je Kvitova povela 4:0 i bez poteškoća tu prednost pretvorila u pobjedu i plasman u osminu finala, gdje je čeka 22-godišnja ruska kvalifikantica Varvara Gračeva (WTA - 54.). Ruskinja u dva meča kvalifikacija i tri u glavnom turniru još nije izgubila nijedan set, a i Kvitova iza sebe ima dvije pobjede u dva seta.

Pročitajte više