Drakonska kazna: Peru se na 18 mjeseci odrekao Pizzara i Farfana

PERUANSKI nogometni savez kaznio je četvoricu reprezentativaca s 18 mjeseci suspenzije zbog nediscipliniranog ponašanja u kvalifikacijskom ciklusu za SP krajem prošle godine.

Među suspendiranima su i dvije ponajveće zvijezde peruanske reprezentacije, napadači Claudio Pizzaro iz Chelseajea i Jefferson Farfan iz PSV-a. Uz njih, kaznu od 18 mjeseci mirovanja u reprezentativnom dresu morat će odraditi i branič Santiago Acasiete, odnosno napadač Andres Mendoza.

Njih četvorica opustili su se u hotelskoj sobi u Limi, u prosincu prošle godine, nakon kvalifikacijske utakmice za SP protiv Brazila (1-1). Pizarro i društvo doveli su tada jednu prostitutku u hotelsku sobu. Pijana zabava i orgijanje trajalo je, otkrila je jedna peruanska televizijska stanica, do kasnih noćnih sati. Tri dana nakon uspjeha protiv Brazila, Peru je izgubio u gostima kod Ekvadora s 5-1, a Farfan nije bio u sastavu.

Peruanski nogometni savez već tada je suspendirao nediscipliniranu četvoricu, a ova disicplinska mjera od 18 mjeseci suspenzije znači da će ''grješnici'' propustiti sljedećih 8 utakmica u kvalifikacijama za SP, u kojima je Peru dosad osvojio samo 2 boda u četiri susreta.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više