Drama u NBA-u. Aktualni MVP nadigrao najboljeg play-off igrača i izborio doigravanje

Foto: Profimedia

NOĆAS su odigrane utakmice play-in turnira u Istočnoj konferenciji NBA lige. Philadelphia 76ersi su u drami pobijedili Miami Heat 105:104 i time osigurali sedmu poziciju u doigravanju. S druge strane, Chicago Bullsi su bili bolji od Atlanta Hawksa (131:116).

Time su Hawksi ispali, dok će Bullsi i Heat odigrati još jednu utakmicu u kojoj će pobjednik ući u doigravanje kao posljednjeplasirana ekipa. Podsjetimo, dan ranije su Los Angeles Lakersi izborili sedmu poziciju Zapada, dok će Sacramento Kingsi i New Orleans Pelicansi igrati za osmu poziciju.

Embiid imao lošu večer pa izvukao momčad u četvrtoj četvrtini

Ključan igrač 76ersa očekivano je bio Joel Embiid, još uvijek aktualni MVP lige. On je tijekom prve tri četvrtine susreta šutirao samo 3/12 igre. U zadnjoj četvrtini je ipak ubacio 11 poena i s ukupnih 23 je bio prvi strijelac momčadi. U finalnoj četvrtini su se iskazali i Kelly Oubre Junior (9 poena) i veteran Nicolas Batum (8 poena).

Najbolji je kod Miami Heata bio Tyler Herro s 25 poena (šut 9/27) i devet asistencija. Podbacio je tradicionalno jedan od najboljih igrača lige u play-offu Jimmy Butler, koji je iz igre šutirao tek 5/18 za 19 poena.

Ključan trenutak susreta dogodio se 27 sekundi prije kraja. Tada je domaćin imao tri koša prednosti. Heat je napadao preko Herra, ali je sjajni Batum uspio blokirati njegov pokušaj za tri poena, nakon čega su gosti bili prisiljeni faulirati i čekati grešku koju nisu dočekali.

Hit-igrač heroj Bullsa

U drugoj utakmici večeri bilo je puno manje drame. Partiju života odigrao je Coby White, jedno od najvećih iznenađenja lige ove sezone i kandidat za nagradu Most Improved Player, za igrača koji je ove sezone najviše napredovao.

Ubacio je 42 poena uz čak 71% šuta iz igre (15/21), a posebno je bio raspoložen s linije slobodnih bacanja, odakle je promašio samo jedan od deset pokušaja. Veliku pomoć imao je i u crnogorskom centru Nikoli Vučeviću, koji je susret završio s 24 poena i 12 skokova.

Hawkse je u igri držao Dejounte Murray s 30 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali je u potpunosti zakazalo prvo ime ekipe. Trae Young je promašio 8 od 12 šuteva koje je uzeo, a susret je okončao s 22 poena i čak šest izgubljenih lopti. Solidnu utakmicu odigrao je Bogdan Bogdanović, koji je imao 21 poen, pet skokova i četiri asistencije.

Pročitajte više