Draženov legendarni Golf vratio se zauvijek na Baldekin

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

BIJELI Golf jedinica, koji je Jole, otac Dražena Petrovića, otkupio 1983. od košarkaškog kluba Sarajevo, danas je postavljen na nosače ispod Draženovog koša na Baldekinu.

Automobil je kupljen nakon što je Dražen odbio ponudu Sarajeva i pojačao Cibonu, a uz Golf je sentimentalno vezana njegova majka Biserka Petrović, koja se svima zahvalila putem Facebooka. 

"Dragi ljudi koji čuvaju uspomenu na Dražena i danas, želim se zahvaliti svima koji svih ovih godina u Šibeniku ulažu napore kako bi Dražen živio i disao kroz pore ovoga grada. Draženov spomenik pored njegovog igrališta bio je početak cijele priče koja se nastavila uređenjem Spomen sobe i trga koji nosi njegovo ime, a prošle godine postavljene su table s Draženovim likom na ulazima u grad. Cijela priča ovih je dana zaokružena postavljanjem Draženovog prvog auta u njegovu Ulicu Petra Preradovića, pored obnovljenog koša i grafita, na mjestu gdje je kao mladić, ali i etablirani NBA košarkaš provodio sate sa svojom najvećom ljubavi - košarkaškom loptom", napisala je Biserka, a potom je zahvalila i navijačima.
 

 
"Posebne zahvale za ovaj projekt UN Funcuti Šibenik koji cijele godine brinu da ovo mjesto bude čisto i uredno (okoliš, koš, grafit), Zelenilo - Šibenik za njihov doprinos i napore pri uređenju prostora, te gospodinu Dragi Paiću koji je koordinirao i proveo cijeli projekt u djelo bez ikakve naknade!", zaključila je. 

 

Pročitajte više