Povijesni transfer: Drogba odbio klubove iz Premierlige i potpisao za klub za koji vjerojatno nikad niste čuli

Foto: Guliver Image/Getty Images

DIDIER DROGBA prije mjesec dana proslavio je 39. rođendan, ali još ne planira završiti karijeru.
 
Legendarni napadač ima novi klub! Naime, američki drugoligaš Phoenix Rising potvrdio je kako je doveo slavnog igrača iz Obale Bjelokosti. Dosad smo čuli za igrača-trenera, ali Drogba postaje prvi igrač-vlasnik u povijesti nogometa.
 
Drogba je suvlasnik tog kluba pa je odlučio pomoći mu i na travnjaku. S ostalim suvlasnicima bori se da Phoenix 2020. godine zaigra u MLS-u, najjačoj američkoj ligi. 
 
"Igrat ću sve dok me trener bude trebao u momčadi. Nema šanse da ja odem treneru i kažem da me mora staviti u prvih 11. Uopće neću ulaziti u njegove odluke, moje je samo igrati", obećao je Drogba.
 

 
Posljednji klub bio mu je Montreal za koji je igrao 2015. i 2016. godine. Ranije je nastupao za Le Mans, Guingamp, Marseille, Shanghai i Galatasaray. Odbio je nekoliko velikih ponuda kako bi zaigrao za Phoenix.
 
"Imao sam ponuda iz Premierlige, Championshipa, iz Kine, Brazila... Međutim, mogao sam samo igrati za Chelsea. Kada sam dobio ovu ponudu da postanem i igrač i vlasnik, nisam puno razmišljao. Nadam se da ćemo uskoro ući u MLS."
 

Pročitajte više