Drogba se obrušio na Chelsea nakon ispadanja iz Lige prvaka

Foto: EPA

CHELSEA je ispao iz Lige prvaka u četvrtfinalu, a još veću muku muči u Premier ligi, u kojoj zauzima tek 11. mjesto ljestvice. Sve to dolazi uz promjenu vlasnika i uloženih gotovo 700 milijuna eura u momčad koja ostvaruje rezultate daleko ispod očekivanih.

To teško pada Didieru Drogbi, legendi koja je za Chelsea odigrala 381 utakmicu, postigla 164 gola i asistirala za njih 86. Bivši napadač iz Obale Bjelokosti, strijelac penala koji je Chelseaju 2012. donio prvi naslov u Ligi prvaka, a svojim golovima pomogao je klubu osvojiti i četiri naslova u Premier ligi, žestoko je kritizirao vlasnika kluba Todda Boehlyja, igru momčadi i rezultate koje postiže.

"Klubu nedostaje klasa kakva je bila u eri Romana Abramoviča. Teško mi je gledati kako se Chelsea riješio određenih ljudi. Klub bi se trebao vratiti principima kojih se nekoć držao. Više ne prepoznajem svoj klub, on nije isti", rekao je Drogba.

Drogba: Treneru nije lako

"Novi je vlasnik, nova vizija. Naravno, mi to uspoređujemo s Abramovičevom erom kada su dovođeni mnogi igrači, ali odluke su tada bile pametno donošene. Postoje igrači koji su iskusni, ali strategija je sad oslanjanje na mlade. Nije lako treneru voditi momčad u kojoj je 30 igrača.

Chelseaju nedostaje karizmatični vođa, potrebni su mu igrači koji preuzimaju odgovornost. Treba mu igrač koji donosi ludnicu na stadion", poručio je.

 

Pročitajte više