Drugi dan kampiranja pred Maksimirom: "Zdravko i Zoki uvijek vjerni koki"

NAJUPORNIJI Boysi utaborili su se na livadi iza spomenika BBB-ima poginulima u ratu, s ne baš bajnim pogledom na betonski Dinamov dom. Ne samo da su preživjeli prvu noć, već su se kako kažu, uspjeli i fino naspavati.

> Ekskluzivni video: Policajci prekinuli mirni prosvjed navijača Dinama i priveli jednog od vođa BBB-a

> Boysi osumnjičeni za napad u Sesvetama pušteni na slobodu: "Policija nas želi zastrašiti"

S policijom koja osigurava mirni prosvjed u zajedničkoj organizaciji Udruge navijača Dinama, Kluba navijača Bad Blue Boys i građanske inicijative Zajedno za Dinamo nisu imali nikakvih problema. 20-ak spavača čuvari mira i reda jutros su tek zamolili da tijekom dana spuste svoje šatore kako im komunalni redari ne bi ispisali novčanu kaznu. Tijekom dana oko Maksimira su patrolirala najmanje dva policijska automobila.

Uz kavu i pivu, Boysi su nastavili kampiranje pred stadionom gdje se tijekom dana okupljao sve veći broj onih koji traže Mamićev odlazak. Dok je dio navijača pripremao transparente, neki od njih su zabavu našli u nogometu, a drugi su odlučili priliku iskoristiti za učenje. Navijači su se brzo organizirali oko roštilja kako ne bi praznog želuca dočekali noć.

Iako Zdravka Mamića još nitko nije vidio u blizini Dinamovog stadiona, Zoran Mamić u svom je automobilu oko 16 sati prošao pored navijačkog "kampa" na izlasku sa stadiona kada je njegovog luksuznog ljubimca pogodila nogometna lopta kojom su se navijači dodavali. Mamić je spustio prozor i viknuo: "Govno jedno" te odjurio svojim putem.

Špica prosvjeda očekuje se u utorak, kada je od 18 sati na rasporedu Dinamova Skupština. Predstavnici navijača doći će na Skupštinu, ali ne vjeruju kako će dobiti priliku prisustvovati joj ravnopravno s ostalim članovima kluba. Kao i u prosincu, članovi kluba okupljeni oko Inicijative ZZD zatražili su od uprave Dinama da prisustvuju Skupštini, ali Dinamo ih i dalje ignorira.

ZZD: Posjetite naše prijatelje pod Zapadom, donesite im kavu, sendvič, popričajte s njima i recite im "Vidimo se u utorak"

Priopćenje Inicijative Zajedno za Dinamo povodom prosvjeda prenosimo u cjelosti:

"Prijatelji Dinamovci, kao što ste mogli pročitati u medijima u utorak se održava još jedna skupština našeg kluba. Skupština na kojoj će se mijenjati Statut. Što i kako će se mijenjati ne znamo, ali ono što znamo je da se naša članska prava utemeljena na Zakonima RH ne misle poštivati. I dalje vodstvo NK Dinamo neće biti izraz volje članova udruge građana NK Dinamo. Dinamo je prošle godine brojio 8000 članova, a u samo tri mjeseca ove godine učlanjeno je gotovo 6000 Dinamovaca. Ljudi koji svojom članarinom financiraju rad kluba.

Zahvalni smo svima Vama koji ste se učlanili u klub na naš poziv, zahvalni smo svim ekipama koje su organizirale učlanjivanje diljem Hrvatske. Hvala Vam svima na vjeri u bolje sutra za naš Dinamo. I zbog svih nas navijača, a prije svega članova kluba od skupštine 12.04. očekujemo da počne poštivati volju svojih članova. Zato Vas sve skupa još jednom pozivamo da se pridružite mirnom okupljanju pod maksimirskim zapadom u utorak 12.4. u 18 sati.

Već ste mogli saznati da će odlučna i hrabra grupa Dinamovaca ispred stadiona kampirati od nedjelje pa sve do skupštine. Svi koji im se mogu pridružiti i koje ne sprečavaju privatne obaveze neka to svakako učine. A najmanje što svi mi ostali možemo napraviti je da im se pridružimo u utorak. U međuvremenu odvojite svoje vrijeme i posjetite naše prijatelje pod zapadom, donesite im kavu, sendvič, popričajte s njima i recite im "Vidimo se u utorak".

U ime svih članova NK Dinamo koji nas podržavaju od skupštine 12.4. zahtijevamo:

1. Da skupština NK Dinamo donese odluke o što skorijem pokretanju procesa koji bi omogućavao zakonski garantirano pravo SVIH članova da voljom većine biraju i budu birani u tijela kluba.

2. Skupština 12.4. bi trebala odlučiti samo o minimalno potrebnim promjenama statuta i akata kako bi klub u prijelaznom razdoblju funkcionirao što legalnije.

3. Skupština i tijela kluba u prijelaznom razdoblju trebaju pokrenuti JAVNU RASPRAVU među svim članovima oko novog statuta kluba, u kojem će se poštovati zakonska prava članova.

4. Oko svega spomenutog očekujemo javno izjašnjavnanje predsjednika NK Dinamo, g.Barišića i to prije skupštine 12.4. te smo spremni usmeno ga upoznati sa stavovima tisuća članova i simpatizera kluba."

Pročitajte više