DUNCAN I ROBINSON SPORTAŠI GODINE

Košarkaši NBA prvaka San Antonio Spursa, Tim Duncan i David Robinson proglašeni su u izboru američke sportske revije "Sports Illustrated" za najbolje sportaše 2003. godine.

Tako se po drugi put u povijesti ovog izbora dogodilo da su nagradu osvojila dva sportaša. Prvi puta to je uspjelo igračima baseballa Randyu Johnsonu i Curtu Schillingu (Arizona Diamondbacks) 2001. godine.

Prije Duncana i Robinsona naslov sportaša godine osvojila su još tri košarkaša - Bill Russell (1968), Kareem Abdul Jabbar (1985) i Michael Jordan (1991). Prošle godine za najboljeg sportaša godine bio je izabran biciklist Lance Armstrong.

Nakon osvojenog naslova Robinson, poznatiji i kao "Admirla", oprostio se poslije 14 godina od NBA košarke. Uz dva naslova NBA prvaka i dvije zlatne olimpijske medalje, Robinson je deset puta nastupio na All-Star susretima, a izabran je i među 50 najboljih košarkaša u povijesti NBA lige.

Tim Duncan je u NBA ušao 1997. godine i već u svojoj premijernoj sezoni osvojio je jedan trofej - za najboljeg novaka lige. Potom je još dva puta izabran za najkorisnijeg igrača prvenstva, a uvršten je i u američku reprezentaciju koja će nastupiti na OI u Ateni.

(Hina) dl

Pročitajte više