NBA

Durant i Green napokon otkrili zašto su se raspali Warriorsi poslije njihove svađe

Foto: EPA-EFE

PROŠLE su dvije godine otkad je Kevin Durant napustio Golden State Warriorse. S ekipom iz Kalifornije uzeo je dva naslova NBA prvaka, a u oba finala bio je i MVP. 

U ljeto 2019. godine prešao je u Brooklyn Netse i time razbio jednu od najjačih ekipa u povijesti lige, s njim, Curryjem, Thompsonom i Greenom. Dugo se mislio da je svađa Duranta i Greena razlog njegova odlaska. Međutim, u posljednjem istupu prema medijima obojica su otkrila pozadinu priče i stvarnog krivca za raspad Dream Teama.

Durant je poludio na Greena, skoro su se potukli na terenu

Svađa je počela početkom sezone 2018./19. Pri kraju tijesne utakmice protiv Los Angeles Clippersa Greenu je ispala jedna lopta, a Durant se naljutio jer mu nije dodao. Durant se izderao na suigrača, na klupi su ih rastavljali da se ne potuku, a sukob se nastavio i u svlačionici.

Očevici kažu da je Green doveo u pitanje Durantovu odanost momčadi, jer je dugo čekao s potpisom novog ugovora, koji je istjecao. U intervjuu za Bleacher Report Durant je rekao: "Ne radi se o svađi, nije to ključ, nego činjenica da su se svi - uključujući trenera Kerra - pravili da se ništa nije dogodilo. Bob Myers, generalni menadžer, pokušao nas je disciplinirati, ali to je sve bilo zataškavanje. Osjećali smo da je ovo velika stvar za nas kao grupu, jer se dotad nismo našli u ovakvoj situaciji."

Green: Trebali smo se ugledati na Jordanove Bullse. Trener i uprava su sve sjebali

Green, koji je s Durantom ovo ljeto osvojio olimpijsko zlato, razmišlja slično. "Trebali smo to sranje raščistiti, a mi smo plesali oko toga. Zbog toga je sve bilo čudnije i gore. Radije bih da smo komunicirali i rekli što mislimo, mi smo trebali biti obitelj. Nismo to pokazali", rekao je pa dodao: "Gledao sam Posljednji ples. Ostala mi je u sjećanju situacija kad se ekipa naljutila na Pippena. Svi su mu rekli da je on sjebao, tako smo i mi trebali postupiti."

"Rekao sam treneru i GM-u (General Manager) da ću razgovarati s Durantom, ali neću se ispričati samo zato što su oni to tražili. Reći ću što mislim. Pričao sam s njima dva sata. Idući dan su mi na treningu opet rekli da se ispričam Kevinu, a ja sam im rekao da će sve sjebati. Samo smo ja i Kevin to mogli riješiti, oni su samo mogli sjebati ako se upetljaju. To se i dogodilo." Durant se složio s tom tvrdnjom.

Centar je opisao kako je izgledala situacija u klubu nakon toga. "Myers mi je rekao da sam suspendiran i da neću igrati iduću utakmicu. Samo sam se počeo smijati. Kad me pitao zašto se smijem, rekao sam da postoje dvije opcije. Jedna je da se smijem, a druga da mu psujem", zaključio je.

 

Pročitajte više