Durant pobjesnio na novinare: Sramite se, prema legendi ste se odnosili kao prema smeću

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih košarkaša svih vremena, legendarni Kobe Bryant ovih je dana potvrdio kako mu je ovo posljednja sezona, a ponajbolji košarkaš današnjice Kevin Durant, inače veliki prijatelj košarkaša Lakersa optužio je medije da su odvratnim pisanjem samo ubrzali Bryantovu odluku da se povuče.
 
Durant je napao novinare kako nikad nisu mogli shvatiti kako izgleda život profesionalnog košarkaša i da su puno puta blatili Bryanta iz osobne ljubomore.
 

''Istina, idealizirao sam Bryanta. Proučavao sam ga i želio sam biti poput njega. Bio je Jordan naše generacije'', rekao je Durant, a onda je osuo paljbu po novinarima:
 
''Razočarali ste me. Tretirali ste ga kao da je smeće. Kobe je legenda, a u zadnje vrijeme sve što sam čitao bilo je kako je loš, kako je star, kako ne može pogoditi ništa, kako je vrijeme da ode. Legendu ste tretirali kao da je smeće i sramite se. Jedino što se nadam da će te sad kad ste uspjeli u namjeri da ga potjerate, promijeniti način pisanja i ophoditi se prema njemu kako je zaslužio, ljut je bio Durant pa je dodao:
 

''Jasno mi je da novinari moraju pisati o košarci, to razumijem. Istina je i da Kobe nije igrao najbolje, kao ni njegova momčad, ali što ste očekivali od njih? Napisali ste da je stoti igrač NBA-a, da su Lakersi najgora momčad lige i čini mi se da ste svi sretni što na ovakav način odlazi. Svaki tekst o Lakersima svodio se na to kako izgledaju očajno i kako Kobe mora otići. To ga je ubijalo.''
Kobe je nakon što je objavio da odlazi rekao kako mu puno znači podrška kolega. Durant je jedan od onih koji su u njemu uvijek gledali starijeg brata.
 
''Karijera mu je bila fantastična. Kobe je igrač koji je promijenio košarku. Mentalno, ali i fizički. Uvijek sam od njega mogao tražiti savjet ili pomoć. Riječ je o prekrasnoj osobi i žao mi je što odlazi'', zaključio je Durant.
 

Pročitajte više