Duvnjak: Ovo je šok za nas! Eto, ne znam

Foto: HRS

PET POBJEDA iz Münchena već sad djeluje jako davno jer je prva utakmica u Kölnu našim rukometašima donijela šok. Poraz 29:26 od Brazila, na papiru najlakšeg protivnika u drugoj fazi, stavio je Hrvatsku u kudikamo lošiju situaciju od one u kojoj je bila nakon uvodne skupine.

"Nismo bili pravi, nismo dobro ušli u utakmicu, svih 60 minuta smo lovili zaostatak, a oni su uzeli sve što smo im dali u obrani u napadu i odigrali odlično. Mi se moramo pripremiti za Njemačku i Francusku. Možda smo mi kolektivno podbacili, ja isto preuzimam odgovornost, nisam bio pravi u prvom poluvremenu. Znali smo da su neugodni u obrani, dali smo im dosta lopti, ne znam koliko, šest-sedam golova su nam zabili na prazan gol. Obrana nije bila na visini zadatka", rekao je Željko Musa.

Domagoj Duvnjak nije se ni trudio opravdati sebe ili suigrače, svjestan da su jednostavno odigrali lošu utakmicu.

"Mislim da smo odigrali jako lošu utakmicu, primili smo sedam-osam golova na prazan gol. Sve što smo dobro radili u prvoj skupini, nije funkcioniralo, ni obrana 5-1 ni 6-0, Brazil je zasluženo pobijedio. Nema tu sreće ili nesreće, jednostavno smo igrali jako lošu utakmicu. Nažalost, to je tako, moramo dići glave, sutra je već nova utakmica, to je lijepo u sportu jer nemaš vremena misliti na poraz, nego se odmah moraš okrenuti novoj utakmici", rekao je Dule.

A ta nova utakmica već je u ponedjeljak, protiv domaćina Njemačke.

"Bit će jako teško, igraju pred domaćom publikom, 20.000 ljudi, jako dobra su reprezentacija, imaju i 6-0 i 5-1 obranu, ali mi moramo misliti na našu igru, našu obranu, naš napad. Danas to nismo pokazali, razočarani smo, mogli smo sa šest bodova ostvariti prvi cilj, sad će biti teško, ali borit ćemo se do kraja. Ovo je šok za nas. Eto, ne znam. Imali smo sve u svojim rukama, sad moramo dobiti dvije utakmice za polufinale."

Što sad, kako se trgnuti nakon ovakvog poraza?

"Treba skupiti glave, održat ćemo sastanak... Ono što je najbitnije je da ne bude nikakve svađe između igrača, da ostanemo svi kakvi smo bili do sada. Poraz je sastavni dio sporta, danas se nismo snašli, Brazilci su odigrali bolju utakmicu", rekao je Igor Karačić.

Pročitajte više