Duvnjak uoči okršaja protiv svog idola: Nosim četvorku Baliću u čast!

NJEMAČKI dnevnik Die Welt posvetio je velik prostor dvoboju Zagreba CO i HSV-a u trećem kolu C skupine rukometne Lige prvaka. Za to su se novinari uglednog lista poslužili Domagojem Duvnjakom.

Mladog su Đakovčanina nagovijestili kao nasljednika Guillaumea Gillea, 33-godišnjega srednjeg vanjskog igrača i kapetana kluba, koji je o Duvnjaku progovorio biranim riječima.

"Ima sve što treba da bi postao superzvijezda. Svjetska je klasa već u ovom trenutku, no kod njega ima još toliko prostora za napredak. Domagoj je dobar i inetligentan dečko. Za njega uopće ne treba brinuti", kazao je francuski reprezentativac.

Sam 21-godišnji hrvatski reprezentativac progovorio je pak o srazu protiv Ivana Balića, od 2003. do 2006. službeno najboljega svjetskog rukometaša u neprekinutom nizu.

"Ivano je moj uzor. Njemu u čast nosi broj četiri na dresu HSV-a. Za mene je to uistinu poseban osjećaj, suočiti se s njim na parketu", rekao je Duvnjak.

Lacković upitan zbog ozljede meniskusa: A baš sam se radovao utakmici protiv Zagreba...

Za razliku od Duvnjaka, nastup drugog Hrvata iz vanjske linije njemačke momčadi, Blaženka Lackovića, je pod velikim znakom pitanja: "Iščekivao sam ovu utakmicu pred zagrebačkom publikom još od ždrijeba. Baš sam joj se radovao", istaknuo je 29-godišnji lijevi vanjski pucač Hamburžana, koji ima problema s meniskusom.

"Izaći ću s momčadi na zagrijavanje i vidjeti kako će se odvijati situacija. Neću riskirati. Zna boljeti baš gadno i budem li opet osjetio bol, neću nastupiti. U prošlosti sam naučio da momčadi za koju igram mogu biti od koristi isključivo ukoliko sam stopostotno spreman."

Podsjetimo, rukometaši Zagreba u prva dva kola Lige prvaka ostvarili dvije pobjede. Prvo su u gostima bili bolji od norveškog Fyllingena rezultatom 22:29, a zatim su u zagrebačkoj Areni s pola gasa svladali švedski Alingsas s 30:21.

S druge strane, Hamburg je oba puta bio domaćin, švedskom Alingsasu kojeg je pobijedio s uvjerljivijih 35:25 da bi pao protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Europe Ciudad Reala poslije rovovske bitke s 26:32.

Pročitajte više