Ante Erceg odlaskom na utakmicu otkrio za koji hrvatski klub potpisuje?

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

ISTRA je pobijedila Slaven Belupo 3:0 u 32. kolu SuperSport HNL-a, a na pulskom stadionu Aldo Drosina bio je njezin donedavno najbolji igrač Ante Erceg (34). Podsjetimo, Istra je krajem ožujka raskinula ugovor s iskusnim napadačem, koji je u posljednjih godinu i pol za nju odigrao 44 utakmice, postigao 18 i asistirao za četiri pogotka.

Trener Istre, Talijan Paolo Tramezzani, par dana prije toga poručio je da Erceg "neće biti dio momčadi" dok je on trener. Nakon što je otišao, pojavila se informacija da bi mogao potpisati za Slaven Belupo, s kojim je navodno pregovarao i u zimskom prijelaznom roku, ali transfer tada nije dogovoren.

Erceg je u petak odlaskom na utakmicu Istra - Slaven Belupo možda naznačio da će zaista karijeru nastaviti u koprivničkom klubu, što je osobito moguće s obzirom na to da je portal ePodravina, pozivajući se na "dobro upućene" klupske izvore, tvrdio da je Ercegov dolazak izvjestan. Mala je mogućnost da će se vratiti u Istru zbog načina na koji je nedavno otišao.

Erceg igrao za Hajduk, Split i Osijek

Osim za Istru, Erceg je tijekom karijere u hrvatskoj ligi igrao za Hajduk, RNK Split i Osijek, a bio je i član turskog Balikesirspora, Shabab Al Ahlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danskih klubova Brondbyja i Esbjerga te mađarskog Debrecena.

Pažnju na sebe privukao je prošle sezone, kada je glavnom sucu Jakovu Titliću rasparao blokić na utakmici Istra - Rijeka (0:2) i zbog toga zaradio crveni karton te potom bacio dres. Tada je bio kažnjen s devet utakmica neigranja i šest tisuća eura. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 200 tisuća eura.

Pročitajte više