Bayern je spreman za spektakularnu razmjenu igrača s Barcelonom?

Foto: EPA

BAYERN je spreman Barceloni ponuditi Joshuu Kimmicha (29) i novac za Frenkieja de Jonga (26) ili Ronalda Arauja (25), tvrdi Sport. Naravno, katalonski medij ističe da bi se spektakularna zamjena dvojice veznjaka, jednih od najboljih na svijetu, dogodila samo kada bi je igrači prihvatili.

Kimmichu na ljeto 2025. ističe ugovor s Bayernom, u kojem je od 2015. godine te je više puta bio njegov kapetan. S obzirom na to da bi nagodinu mogao otići besplatno, a još nije dogovorio nastavak suradnje, Bavarci bi ga mogli prodati ovoga ljeta. Sport piše da će tražiti minimalno 50 milijuna.

Kimmich je jedan od najboljih igrača u sredini i na desnom boku

Kimmich je karijeru započeo u Stuttgartu i RB Leipzigu, dok je s Bayernom osvojio 20 trofeja. Standardni je njemački reprezentativac s 84 nastupa i šest pogodaka, može igrati u sredini veznog reda i na desnom boku te se na obje pozicije smatra fantastičnim igračem.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, no Barcelona nije jedina koja ga želi, već se spominjao i interes Manchester Cityja te PSG-a. Sport piše da će "njegova budućnost biti odlučena u narednim tjednima".

Bayern želi De Jonga ili Arauja?

Ukoliko ne potpiše novi ugovor, Bayern bi Kimmicha pokušao proslijediti Barceloni, pa uz nadoplatu dobiti Nizozemca De Jonga ili urugvajskog stopera Arauja, s kojima se i ranije povezivao. 

De Jong je nizozemski nogometaš koji je preko Willema II i Ajaxa prije pet godina stigao u Barcelonu. Trener Xavi Hernandez vidi ga kao jednog od glavnih igrača, a takav status ima i u reprezentaciji Nizozemske, za koju je odigrao 54 utakmice i zabio dva gola. 

Araujo je centralni branič koji je ranije igrao za Rentistas i Boston River u Urugvaju, dok je posljednjih šest godina član katalonskog velikana. Također je neizostavan član Xavijeve postave. Obojica imaju ugovor do ljeta 2026. i obojici Transfermarkt vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

Pročitajte više