NK Osijek

Dvije utakmice koje Osijeku mogu donijeti milijun eura

Foto: Dubravka Petric/Pixsell

NOGOMETAŠI Monze plasirali su se u finale doigravanja za ulazak u prvu talijansku nogometnu ligu nakon što su i u uzvratnom polufinalnom dvoboju svladali Bresciju s 2:1, ovoga puta na svom travnjaku.

Kako je Monza, čiji je vlasnik bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, slavila s 2:1 i u prvoj utakmici u Bresciji osigurala je dva dvoboja protiv Pise u kojima će biti odlučen posljednji, 20. sudionik Serie A sljedeće sezone. Pisa je plasman u finale osigurala još u subotu kada je izbacila Benevento. Finalni susreti igrat će se 26. svibnja u Monzi te 29. svibnja u Pisi.

Pisa i Monza su natjecanje u ligaškom dijelu okončale na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji, a obje momčadi su osvojile po 67 bodova. Pisa je posljednji put u društvu najboljih igrala u sezoni 1990/91., dok Monza nikada nije igrala u Serie A. Još ranije su plasman u Serie A za sljedeću sezonu izborili Lecce i Cremonese, dok su prvoligaški status izgubili Venezia, Genoa i Cagliari.

Okršaje Monze i Pise s posebnom pažnjom pratit će u Osijeku jer će momčad Nenada Bjelice postati bogatija za milijun eura u slučaju da se Monza plasira u Serie A. Jedna je to od klauzula u ugovoru pri transferu Mirka Marića. Marića je prije dvije godine kupila Monza za četiri i pol milijuna eura uz dodatne bonuse poput plasmana u Serie A.

Pročitajte više