Dvije zvijezde Premiershipa lukavo izbjegle covid-mjere i trenirat će s Hajdukom

Foto: AP Photo/Bruna Prado

DANAS smo pisali kako su argentinski reprezentativci Cristian Romero i Giovani Lo Celso iz Tottenhama te Emiliano Martinez i Emi Buendia iz Aston Ville odlučili karantenu uoči povratka provesti u Hrvatskoj, gdje će trenirati deset dana i nakon toga bez problema napustiti Hrvatsku te se priključiti svojim momčadima.

Naime, prema pravilima koja su trenutno na snazi ​​u Velikoj Britaniji, svi koji dolaze iz zemalja s crvenog popisa morat će u karanteni provesti deset dana u hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio cjepivo ili ne.

Reprezentativna rujanska pauza iz tog je razloga zadala niz problema članovima Premiershipa. Prema epidemiološkim mjerama u Velikoj Britaniji, igrači bi morali biti u hotelu u blizini aerodroma kako bi se izbjeglo potencijalno širenje zaraze.

Hrvatska je na zelenoj listi i povratak u Englesku iz Hrvatske nogometašima neće stvarati dodatne probleme, a, kako doznajemo, zvijezde Aston Ville Martinez i Buendia će se ovih dana priključiti treninzima splitskog Hajduka te će na Poljudu odraditi karantenu.

Tu su nam informaciju potvrdili iz Hajduka, a dvojac iz Aston Ville je najvjerojatnije preko bivšeg igrača Ville Lovre Kalinića dobio dozvolu da trenira na Poljudu.

Martinez je prošle sezone bio jedan od najboljih vratara Premiershipa, a Buendia je pokazao da je igrač za najveće klubove.

Pročitajte više