Džomba: Cilj nam je doći u polufinale

HRVATSKI rukometni reprezentativac Mirza Džomba bit će jedan od ključnih igrača na SP-u koje u nedjelju počinje u Tunisu. Kaže da će u igri sigurno biti uspona i padova, ali da su jaki na svim pozicijama i da se za onog komu loše krene može naći zamjena.

U razgovoru za Večernji list Džomba kaže da je iza njega veliki broj utakmica i velikih svjetskih natjecanja, što mu je donijelo sigurnost u igri.

"Siguran sam kada šutiram i u tom trenutku vratar zaista ne zna kako da se postavi. Na nedavnoj utakmici protiv SiCG njihov vratar Šterbik nije znao gdje ću šutirati u kojem trenutku, a poznaje me godinama iz Fotexa, gdje smo zajedno igrali“ rekao je Džomba.

Prvi suparnik na SP-u našoj reprezentaciji bit će Argentina, reprezentacija koja je jedina uspjela pobijediti naše zlatne rukometaše u ove dvije godine. Džomba kaže da će se momčad maksimalno pripremiti za Argentince. Dodaje da ne bih imao ništa protiv da na početku ponovo od njih izgube, pa da onda osvoje zlato, kao što je bio slučaj u Portugalu.

Za suparnika u skupini Australiju Džomba kaže da se radi o nepoznatoj reprezentaciji, koju može pobijediti svaki hrvatski prvoligaš. Japan je pak, procjenjuje Džomba, opasan. Podsjeća da je to reprezentacija koja je pobijedila Južnu Koreju, reprezentaciju na samom vrhu svjetskog rukometa.

Džomba priznaje da je 12 dana pripreme za prvenstvo premalo, ali kako se radi o igračima koji igraju u europskim klubovima, ne bi smjelo biti poteškoća.

Ističe da je teško obećati zlatnu medalju, jer to "nije mogao ni Carl Lewis kad je bio u najboljoj formi“. Zaključuje da je cilj doći u polufinale, što bi reprezentaciji bilo četvrto polufinale u dvije godine.

Džombini favoriti, uz našu reprezentaciju, su Danci i Francuzi.

Pročitajte više