Emery otkrio zašto Salaha nije doveo u PSG: Imali smo neke sumnje

Foto: Guliver Image/ Getty Images

DERBI između Arsenala i Liverpoola na rasporedu je u subotu. Najteži ispit sezone očekuje Unaija Emeryja i Gunnerse od 18.30 sati u sklopu 20. kola engleskog prvenstva kada gostuju kod prvoplasirane momčadi prvenstva na Anfieldu.

Liverpool i dalje ne zna za poraz ove sezone, a ususret sutrašnjem dvoboju ide im u prilog i činjenica da nikada nisu izgubili od Arsenala otkako je Jurgen Klopp postao trener Redsa. Najveći zadatak Emeryjevoj ekipi bit će zaustavljanje Mohameda Salaha, najjačeg Kloppovog aduta koji u posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima ima šest golova.

Sjajni Egipćanin na gol je zaostatka iza Pierre-Emerick Aubameyanga na ljestvici najboljih strijelaca u Premiershipu, a svoj sjajni niz nada se nastaviti i protiv Arsenala. Trener Arsenala Unai Emery danas je na konferenciji za medije otkrio da je bio u prilici dovesti sjajnog 26-godišnjaka u Paris Saint-Germain, ali to nije napravio.

"Razgovarali smo o mogućnosti dovođenja Salaha u PSG dok je igrao za Romu. Imali smo neke sumnje, a onda je potpisao za Liverpool i te sumnje je opovrgnuo u Liverpoolu. Sumnjali smo da može zaigrati u velikoj ulozi za veliki klub poput PSG-a. Ali, danas vam mogu reći da ako pričamo o pet najboljih igrača na svijetu, Salah je jedan od njih", rekao je Španjolac.

Zaista, malo je bilo onih koji su mogli predvidjeti Salahov uspon u proteklim godinama. Uživao je u fantastičnim trenucima igrajući za Fiorentinu i Romu, ali ovo što je napravio u Liverpoolu podiže ga na sasvim jednu drugu razinu.

Egipćanin i ove godine dobio velika priznanja

Prošlogodišnji najbolji igrač Premier lige s 44 gola u 52 utakmice nije bio visoko rangiran u izboru za igrača godine, odnosno u uđem krugu najboljih za Zlatnu loptu, ali mu je BBC odao veliko priznanje.

Salah je tako postao prvi igrač koji je dvaput zaredom dobio ovu nagradu još od legendarnog Jay-Jay Okoche, koji je 2003. i 2004. godine od strane BBC-ja izabran za najboljeg nogometaša godine u Africi.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više