LIGA PRVAKA

Emre Can: Zbog jednog čovjeka sam napustio Juventus

Foto: EPA

EMRE CAN večeras od 21 sat na Parku prinčeva s Borussijom Dortmund brani pobjedu iz prvog susreta 2:1 protiv PSG-a u uzvratu osmine finala Lige prvaka. 

Bivši veznjak Bayerna, Leverkusena, Liverpoola i Juventusa u siječnju je napustio Torino i za 25 milijuna eura postao igrač njemačkog kluba, s kojim ima itekako dobre šanse plasirati se među osam najboljih europskih ekipa. 

"Glavni razlog zašto sam napustio Juventus jest što sam želio opet igrati nogomet i uživati", priznao je Can uoči utakmice u Parizu pa otkrio i glavni razlog zašto je morao otići iz redova talijanskog prvaka. 

"Trener Maurizio Sarri stigao je tijekom ljeta i u prvih nekoliko tjedana nije nas trenirao zbog upale pluća. I onda, nakon što je klub odbio ponude drugih klubova i uklonio me s transfer-liste, uslijedio je Sarrijev telefonski poziv koji je potrajao svega 20 sekundi. Rekao mi je da neću biti na popisu za Ligu prvaka. Smatrao sam da je to nepošteno i zato sam otišao u siječnju, iako ta odluka nema veze s Juventusom i njegovim navijačima. To je sjajan klub, ali kad nije bilo mjesta za mene, morao sam otići", naglasio je Can.

Dugout: Pogledajte najbolje trenutke Emrea Cana u Juventusu

Vrlo se lako nakon svega može dogoditi da Can s Borussijom stigne do četvrtfinala Lige prvaka, a Juventus to ne uspije. Podsjetimo, Juve je u prvoj utakmici izgubio od Lyona 1:0 u Francuskoj i čeka ga težak posao u uzvratu 17. ožujka. 

Pročitajte više