LIGE PETICE

Englezi: Chelsea će umjesto Sarrija dovesti - menadžericu?

Foto: EPA-EFE

ENGLESKIM medijima počela je kolati rasprava o tome treba li Chelsea umjesto Maurizija Sarrija dovesti menadžericu ženske momčadi Emmu Hayes.

Ona je ove sezone osvojila treću Superligu te odvela nogometašice londonskog kluba u polufinale Lige prvaka, a Sarri je s Chelseajem završio treći u Premiershipu i tek treba odigrati finale Europa lige protiv Arsenala.

Bez obzira na rezultat, Talijan je blizu povratka u Italiju zbog loše atmosfere u klubu i odnosa s navijačima pa Bluesi razmišljaju napraviti nešto što nitko dosad nije - zaposliti menadžericu.

Engleski novinar Rob Draper tvrdi da je zaslužila barem otići na razgovor za posao, ali dodaje da bi bio iznenađen da se to dogodi.

"Osoba koja će imenovati novog trenera je Maria Granovskaja, jedna od tek nekoliko žena u upravljačkoj strukturi. Možda to bude moguće tek za dvije ili tri godine", kaže Draper.

Hayes bi dobila u ruke svlačionicu punu zvijezda pa neki dvoje bi li ona mogla upravljati njima.

"Ako klubovi to budu tretirali kao ozbiljnu opciju, ta se integracija može ostvariti. Postoje li neke istaknute žene koje su bile na najvišim položajima u profesionalnim klubovima? Ne znam nijednu. Govorimo o potencijalnom imenovanju menadžerice koja bi mogla voditi klub u Premiershipu. Ako ih nema u muškom trenerskom okruženju u ligi, onda to izgleda kao veliki skok koji se mora napraviti", rekao je novinar James Ducker.

Pročitajte više