EP biljar: Zrinka Antonijević među 16 u "osmici"

VEĆ ČETVRTI dan se na 32. Europskom prvenstvu u pool biljaru igra disciplina "osmica". 

Od hrvatskih reprezentativaca najbolji je rezultat postigla Zrinka Antonijević te ušla u osminu finala pobijedivši najprije Švicarku Jennifer Feckenstein 6:3, a potom Francuskinju Christelle Faroux 6:2. Za ulazak u četvrtfinale igra protiv Austrijanke Gerde Hofstatter.

Božo Primić i Robert Sudić ušli su među posljednja 32, pobijedivši u prvim mečevima danas Božo Finca Valtterija Virtanena 8:7 te Sudić Belgijanca Robbieja Dorissena 8:1.
Sudić se potom na stolu našao s Portugalcem Manuelom Gamom. U tijeku meča dvaput mu je iz razbijanja ušla bijela, što je Portugalac iskoristio da završi obje partije u štapu. Većinu su susreta bili izjednačeni, međutim, Gama ga je završio u svoju korist rezultatom 8:6.

Za ulazak u 16 Primić je za protivnika dobio legendu svjetskog biljara Ralfa Soqueta iz Njemačke. Soquet je otvorio meč uvjerljivo i poveo 5:0. Pred kraj je Primić nametnuo svoju igru, međutim, iskusniji Souquet je održavao razliku i plasirao se u osminu finala rezultatom 8:3.

Sudić i Primić natjecanje u osmici završavaju kao 17. u Europi, a bolje plasmane pokušat će izboriti u devetki.

Josip Šušnjara i Ivica Putnik natjecanje u osmici završavaju kao 33. Šušnjaru je zaustavio Rus Ruslan Chinahov 8:5, a Putnika Danac Martin Larsen 8:4.

U konkurenciji osoba u kolicima Eduard Karamatić ispao je iz daljnjeg natjecanja izgubivši meč od Belgijanca Kurta Deklercka 5:1

Sutra je finalni dan "osmice". Počinje četvrtfinalnim mečevima u 13 sati, a sama završnica je na rasporedu u 17 sati.

Je li kod naših biljarista slučaj kao i kod Janice Kostelić kojoj je put do medalje bio trnovit upravo na domaćem terenu – pokazat će nam još disciplina "devetka" koja se počinje igrati danas od 16 sati.

Pročitajte više