ESPN: Barca nudi Messiju ugovor na tri godine uz jednu veliku promjenu

Foto: Guliver Image

LIONEL MESSI mogao bi ipak završiti karijeru u Barceloni, piše ESPN.

Joan Laporta navodno sprema Argentincu ugovor na tri godine, ali po potpuno drukčijim uvjetima od onih kakve je imao dosad. Iako se smatralo da zarađuje znatno manje, Barca Messija godišnje plaća oko 70 milijuna eura, što novom predsjedniku više nije na kraj pameti plaćati.

ESPN piše da mu baš iz tog razloga Barca nudi ugovor na tri godine kako bi kompenzirala drastično smanjenje plaće na koje će Messi morati pristati ako ga potpiše. Argentinac, kojemu aktualni ugovor istječe na ljeto, navodno je želio ugovor na godinu dana koji bi onda produživao godinu po godinu.

No, u takvim uvjetima tražio bi plaću bližu onoj koju trenutačno ima, što si Barcelona ne može dopustiti. Da su pregovori o novom ugovoru u punom zamahu, govori i činjenica da je Messijev otac stigao u Barcelonu te da on vodi pregovore s klubom.

Messi će u lipnju napuniti 34 godine, a u prosincu je izjavio da bi jednom u karijeri želio zaigrati u MLS-u jer želi iskusiti život u Sjedinjenim Državama pa američki portal ostavlja mogućnost njegova senzacionalnog odlaska preko Atlantika.

Pročitajte više