NBA LIGA

ESPN Top 100: Bogdanović među 50 najboljih NBA igrača, Šarić ispao s popisa

Foto: Getty Images / Guliver Image

AMERIČKI ESPN, kao i uoči svake NBA sezone, ovih dana objavljuje ranglistu najboljih 100 košarkaša. Iako Hrvatska ima čak sedam igrača u najjačoj ligi svijeta, više nego ikad, samo je jedan upao na taj prestižni popis.

Bojan Bogdanović nakon najbolje sezone u karijeri iz Indiane je kao slobodan igrač prešao u Utah Jazz i potpisao rekordni ugovor za hrvatskog sportaša, na četiri godine za 76 milijuna dolara.

Lani ni u Top 100, ove godine među 50

Osim što mu je izvrsna sezona omogućila vrhunski ugovor, postavila ga je i na ESPN-ov popis, i to u Top 50, na 48. mjesto. Lani u ovo doba nije bio uvršten ni među najboljih 100.

"Bogdanović bi se mogao sjajno uklopiti u visoku liniju Ute uz Rudyja Goberta. Visok 203 cm i težak 98 kg, Bogdanović je građom relativno sličan Jaeu Crowderu, bivšoj opciji Jazza na 'četvorci' u niskoj postavi. Pomicanje na poziciju krilnog centra ne samo da Bogdanoviću daje prednost u brzini nad većinom protivnika nego i njegove šuterske sposobnosti čini još opasnijima", piše Kevin Pelton u objašnjenju Bojanova renkinga.

Lani je Dario Šarić bio na pragu Top 50, na 54. poziciji, nakon dvije obećavajuće sezone u Philadelphiji. No trejd u Minnesotu znatno mu je pokvario sezonu i učinak, a za povratak na prestižni popis u predstojećoj sezoni borit će se u dresu Phoenixa.

Crnogorac na 40. mjestu, Jokić i Dončić među najboljih 30

Između 31. i 100. mjesta ESPN je uvrstio još tri igrača iz regije. Iako će zbog ozljede propustiti dobar dio sezone, bivši igrač Cedevite i Zadra te bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je na 83. mjestu, Srbin Bogdan Bogdanović je 74., a Crnogorac Nikola Vučević na visokoj 40. poziciji.

Ricky Rubio, MVP nedavno završenog SP-a i novi Šarićev suigrač, prema ESPN-u je 84. najbolji igrač NBA lige.

Ovaj popis ESPN objavljuje u dijelovima, a zasad znamo poredak od 31. do 100. mjesta. Među najboljih 30 zasigurno će biti još dva igrača iz regije, Srbin Nikola Jokić i aktualni rookie godine, Slovenac Luka Dončić.

Pročitajte više