UFC

ESPN: UFC-ova odluka pomaže Cormieru protiv Miočića

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NOĆI sa subote na nedjelju Stipe Miočić branit će naslov prvaka teške kategorije UFC-a protiv Daniela Cormiera.

Borba će se održati u Apexu u Las Vegasu, a tamo je manji kavez od standardnog. Veličina kaveza u Apexu je 48,12 metara kvadratnih, dok je veličina uobičajenog oktogona skoro 70 metara kvadratnih. 

ESPN je u najavi borbe poručio kako će to biti prednost za Cormiera koji je bolji hrvač.

"Nema sumnje da manji kavez pomaže Cormieru, to pokazuju i poruke iz njihovih timova nakon UFC-ove odluke. Cormier se u prošloj borbi s Miočićem nije držao plana i hrvanja nakon prve runde. Sada će mu biti lakše jer manji kavez više odgovara hrvačima, a ne udaračima poput Miočića. Ne kažem da će Cormier pobijediti zbog toga, ali sigurno je da je manji kavez njegova prednost", rekao je ESPN-ov Marc Raimondi.

Ranije je MMA Fighting otkrio da je Miočić razočaran takvom odlukom. 

"Imamo informaciju iz Stipinog okruženja da bi se Miočić radije borio u većem oktogonu, no u APEX kompleksu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, naš izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi, naime, moglo spriječiti bilo kakav plan oko zamjene kaveza", tvrdi MMA Fighting.

Novinar Ariel Helwani u razgovoru za ESPN naveo je kako je uvjeren da će ovo biti posljednja borba u karijeri za 41-godišnjeg Cormiera, a Brett Okamoto tvrdi da će pobjednik okršaja Miočić-Cormier postati najveći teškaš u povijesti UFC-a. 

Miočić i Cormier su se dosad dvaput borili, imaju po jednu pobjedu.
 

 

Pročitajte više