NBA

ESPN: Warriorsi bi na ljeto mogli ostati bez čak dvije velike zvijezde

Foto: EPA

ZVIJEZDA Golden State Warriorsa Klay Thompson nadolazećeg ljeta bit će slobodan igrač i veliki broj NBA franšiza željet će ga vidjeti u svom rosteru.

No unatoč tome, glavnu riječ ipak će imati Warriorsi, o kojima će ponajviše ovisiti Thompsonova budućnost. Ako mu ne ponude maksimalan ugovor, velika je vjerojatnost da iduće sezone više neće nositi dres aktualnog NBA prvaka.

"Ako Warriorsi ponude Thompsonu petogodišnji ugovor vrijedan 190 milijuna dolara, stvar je gotova, Klay ostaje u Golden Stateu", rekao je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski, najpouzdaniji čovjek za vijesti iz NBA svijeta.

Moguć i Durantov odlazak

Za franšizu iz Oaklanda sljedeće ljeto bit će prijelomno jer će osim Thompsona, slobodan agent biti i Kevin Durant. Pitanje je hoće li Warriorsi moći obojicu zadržati, a kako se bliži kraj sezone, sve su glasnije špekulacije da popularni Durantula iduće godine neće nositi dres Golden Statea.

"Ako Warriorsi ponude manje od 190 milijuna Thompsonu, očekujte da će pregovarati s ostalim ekipama. I tu ne mislim na Lakerse, već na Clipperse", dodaje Wojnarowski za slučaj Thompsona.

LA Clippersi najugodnije su iznenađenje ove sezone, imaju prostora u salary capu i odlično su vođena franšiza. Zbog toga će sigurno biti primamljiva destinacija za mnoge košarkaše iz lige.

 

 

 

 

 

Pročitajte više