EUROPA LIGA

Europa liga: Golijada u Nici, Rangersi 24. utakmicu bez poraza

Foto: EPA

ZAVRŠENE su utakmice petog kola grupne faze Europa lige. Poznato je 16 klubova od 24 koji će se plasirati u šesnaestinu finala.

Roma je s 3:1 svladala Young Boyse i osigurala prvo mjesto u skupini. Goste je u vodstvo doveo Nsame, ali je Roma golovima Mayorala, Calafiorija i Džeke stigla do pobjede. U posljednjem kolu u skupini Young Boysi trebaju bod kod kuće protiv Cluja u direktnom dvoboju za plasman u nokaut-fazu.

Arsenal je s uvjerljivih 4:1 pobijedio Rapid Beč te će također u šesnaestinu finala kao prvoplasirana momčad u grupi. Lacazette, Mari i Nketiah su već do poluvremena osigurali veliku prednost londonskoj momčadi. Rapid je smanjio preko Kitagawe, a konačan rezultat postavio je mladi Smith Rowe prvijencem u ovoj sezoni. 

Rapid u posljednjem kolu treba pobjedu kod kuće s Moldeom i to boljim rezultatom od 1:0, s koliko su Norvežani slavili u prvoj utakmici.

Jedna od najboljih utakmica bila je ona u Nici gdje je domaćin izgubio od Bayera 2:3. Golovi Kamare i Ndoayea nisu bili dovoljni za Nicu jer su Diaby, Dragović i Baumgartlinger donijeli pobjedu i prolaz u sljedeću rundu. Nice je ispala, dok će društvo Leverkusenu u nokaut-fazi raditi praška Slavija.

Rangersi su nastavili nevjerojatan niz. Nisu još izgubili ove sezone, a pobjedom nad Standardom su taj niz produljili na 24 utakmice. Gledali smo uzbudljivo prvo poluvrijeme nakon kojeg je bilo 2:2, a pobjedu Rangersima donio je Arfield u 63. minuti. Škotska momčad će s Benficom proći dalje, a u posljednjem kolu ćemo vidjeti tko će biti prvi u skupini.

Prolazak dalje osigurali su Roma, Arsenal, Slavia Prag, Bayer Leverkusen, Rangers, Benfica, Granada, PSV, Leicester, Braga, Lille, Milan, Dinamo, Villarreal, Tottenham, Antwerp, Hoffenheim i Crvena zvezda.

SVI REZULTATI UTAKMICA ODIGRANIH OD 21 SAT:

Alkmaar - Napoli 1:1

Arsenal - Rapid Beč 4:1

Roma - Young Boys 3:1

Benfica - Lech 4:0

CFR Cluj - CSKA Sofia 0:0

Granada - PSV 0:1

Molde - Dundalk 3:1

Nice - B. Leverkusen 2:3

Omonia - PAOK 2:1

Rangers - Standard Liege 3:2

Real Sociedad - Rijeka 2:2

Slavia Prag - H. Beer Sheva 3:0

Pročitajte više