Europska liga: Bild Petriću dao maksimalnu jedinicu; Jelavić slomio Aston Villu

HAMBURŠKI dnevnik Bild ocijenio je hrvatskog nogometnog reprezentativca Mladena Petrića s maksimalnom ocjenom jedan za predstavu u prvoj utakmici 4. pretkola Europa lige, u kojoj je HSV u gostima deklasirao francuskog drugoligaša Guingamp s 5-1.

HSV je u Guingampu, mjestašcu na sjeverozapadu Francuske od 8.000 stanovnika, već praktički osigurao plasman u Europa ligu, a Mladen Petrić bio je trostruki strijelac, u 11., 26. i 86. minuti. Ukupno je hrvatski napadač u europskim utakmicama postigao 9 pogodaka u 15 nastupa za hamburški klub.

Dakako, Bild je honorirao Petrićeva tri lijepa pogotka s maksimalnom jedinicom. Raspon ocjena je od 1 do 6, a Petrić je jedini u pobjedničkoj momčadi dobio "glavnu nagradu'"

Jelavić: Šanse za prolaz sada su 50-50

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić bio je u četvrtak autor najbržeg pogotka bečkog Rapida u europskim natjecanjima u 110-godišnjoj povijesti "zeleno-bijelih".

Bivši 23-godišnji napadač splitskog Hajduka i belgijskog Waregema zabio je već u 16. sekundi utakmice pogodak kojim je Rapid u Beču pobijedio englesku Aston Villu s 1-0 u prvoj utakmici 4. pretkola Europa lige. Trener Rapida Peter Pacult poručio je svojim igračima uoči utakmice:"Možete se upisati u klupske povijesne knjige".

Jelavić ga je doslovno poslušao, te je najbržim euro-pogotkom u povijesti kluba na drugo mjesto potisnuo Mareka Kincla, koji je 2. studenog 2005. godine postigao gol na gostovanju kod Club Bruggea u Ligi prvaka nakon 25 sekundi igre! Rapid je izgubio taj susret s 3-2, a zanimljivo da je tada jedan pogodak za Club Brugge postigao bivši Dinamov napadač Boško Balaban.

Jelavić je nakon utakmice i važne pobjede svog kluba protiv engleskog renomiranog suparnika izjavio: "Zaslužili smo pobjedu i pokazali da se možemo uspješno nositi s jakim protivnicima. Nije važno tko je zabio gol i u kojoj fazi utakmice. Izgledi za prolaz sada su 50-50. Puni samopouzdanja putujemo na uzvratnu utakmicu u Birmingham."

Pročitajte više