Eurosport stavio Niku Kranjčara uz bok Messiju

UGLEDNI sportski portal Eurosport.com izdvojio je pet mladih igrača za koje smatra da bi mogli obilježiti Svjetsko nogometno prvenstvo, a u biranom društvu našao se i naš Niko Kranjčar.

Playmakera Hajduka i hrvatske reprezentacije Eurosport je tako smjestio uz bok argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju, Nijemcu Lukasu Podolskom, igraču Gane Sulleyu Ali Muntariju i napadaču Toga Emmanuelu Adebayoru.

Nakon Roberta Prosinečkog, Aljoše Asanovića i Zvonimira Bobana, Hrvatska je dugo čekala na nogometnog kreativca koji će se u reprezentaciji nametnuti kao playmaker, piše Eurosport.

Nedugo nakon što je s funkcije hrvatskog izbornika odstupio Otto Barić, izborničku funkciju preuzeo je Zlatko Kranjčar, Nikin otac. On je bez puno premišljanja odlučio ključ hrvatskog napada dati u ruke svom sinu, navodi se u tekstu. Niko se dokazao kao nezamjenjivi član reprezentacije, a njegovi golovi i precizni pasovi pomogli su Hrvatskoj da se plasira na SP u Njemačkoj, piše Eurosport.

Kranjčara su neki već usporedili s Frankom Lampardom, zbog vještine ali i nogometne veze s ocem. Niko Kranjčar posjeduje sve osobine potrebne budućem nogometnom velikanu, navodi se u članku.

Njegov dodir s loptom je izuzetan, a zbog iznimne vještine i pregleda terena Kranjčar je u začetku ili svršetku gotovo svakog hrvatskog napada, piše Eurosport.

Sa samo 21. godinom Svjetsko prvenstvo pružit će Kranjčaru priliku da prihvati vlastiti potencijal prije nego što prijeđe u redove jednog od velikih klubova koji ga prate, zaključuje Eurosport.

Pročitajte više