Esport

Evo kada će biti otkrivena FIFA 20 i koje promjene donosi

Foto: Twitter/EA Sports

EA Sports je na službenom Twitter profilu s mističnim videom potvrdio kako će FIFA-u 20 predstaviti u subotu, 8. lipnja, u sklopu EA Play konferencije koja se ovog vikenda održava u Hollywood Palladiumu u Los Angelesu. Bit će to prvo službeno predstavljanje nove FIFA-e, iako su iz kompanije već objavili što žele poboljšati u odnosu na prethodnu.

>Kako su varalice u Fortniteu došle do svjetskog prvenstva od 30 milijuna dolara?

Prije predstavljanja nove FIFA-e, EA Sports je na službenom blogu objavio niz promjena u gameplayju koje planiraju uvrstiti u novi proizvod. Tako su na određeni način priznali i sve one probleme koje ima FIFA 19, ali njen životni ciklus polako se bliži kraju. Nova FIFA-e obično izlazi posljednji petak u rujnu. Moguće je da to ove godine neće biti slučaj, ali kako god bilo, ostalo nam je još svega nekoliko mjeseci druženja s FIFA-om 19.

U FIFA-i 20 tako možemo očekivati drugačiju umjetnu inteligenciju obrambenih igrača. Igrači kojima upravlja umjetna inteligencija bit će lošiji, posebice u obrani i neće toliko često ulaziti u duele i blokove, a imat će i sporije reakcije. Uz to se vežu i promjene u ručnom kontroliranju obrambenih igrača. Sve se to uvodi kako bi se ohrabrilo igrače da češće sami igraju obranu, umjesto da se oslanjaju na umjetnu inteligenciju.

Promjene stižu i u situacijama jedan na jedan i to u korist napadača. Golmani će ostati bez nevjerojatnih refleksa, a preciznost udarca napadača povećati. Novost koju je donijela FIFA 19 i pompozno je najavljivana prije njenog izlaska - Timed Finishing, također će doživjeti određene promjene. Vremenski period za kvalitetno izvođenje takvih udaraca bit će manji, a udarci će biti i manje precizni. Uvodi se i veća mogućnost pogreške u driblanju, bolje mijenjanje kontroliranog igrača te bolje pozicioniranje kod izvođenja prekida. Sve su to stvari koje EA Sports nije uspio popraviti za vrijeme trajanja FIFA-e 19, a kako stvari stoje, ni neće, već ćemo ih vidjeti u novoj igri. 

Što još novoga donosi FIFA 20 bit će predstavljeno ovog vikenda, kao i većina drugih popularnih igara Electronic Artsa. Prijenos konferencije može se pratiti na službenim kanalima kompanije. 
 

Pročitajte više