Esport

Evo kada ćete moći besplatno isprobati FIFA-u 19

Screenshot: FIFA 19

PROCURILE su informacije kako će navodno demo verzija FIFA-e 19 biti dostupna od 13. rujna, a nagađa se i koji će se klubovi i modovi moći isprobati. Međutim, EA Sports još ništa nije službeno potvrdio, ali kako se bliži taj 28. rujna kada izlazi nova FIFA, saznajemo sve više informacija o nadolazećoj igri. 

>Real ubija i u FIFA-i 19: Bez Ronalda bolji nego prošle godine

>Poslušajte soundtrack FIFA-e 19

FIFA 19 Demo tako bi navodno trebao sadržavati 14 klubova. Neće biti moguće igrati online, ali zato će igrači moći isprobati novi The Journey, koji bi ove godine trebao biti zanimljiviji nego ikad. Utakmice će trajati samo osam minuta. Demo verzija igre će biti velika oko 8 GB. 

Neki od klubova koji bi se trebali naći u demo verziji FIFA-e 19 su Bayern, Juventus, PSG, Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Real Madrid, Atletico Madrid i Tottenham Hotspur. Barcelona kao glavni partner PES-a 2019 vjerojatno se neće naći u demo verziji igre.

Screenshot: FIFA 19

Konami je mjesec dana prije izlaska nove FIFA-e izašao na tržište s PES-om 2019. Iako se radi o odličnoj nogometnoj simulaciji, postoje i ozbiljne manjkavosti koje ruše ukupan dojam. Čak kada zvuk, komentatore, izbornik u igri, umjetnu inteligenciju i ostale "detalje" stavimo sa strane, PES ozbiljno kaska za FIFA-om. Obje franšize velike nade polažu u esport. Konami je tu predstavio novitete, ali debelo kasne za FIFA eWorld Cupom, koji je iz godine u godinu sve bolji, konkretniji i popularniji. Vidjet ćemo kako će izgledati PES LEAGUE 2019, natjecanje počinje 20. rujna, ali vrlo su male šanse da poluče rezultate koji će ugroziti FIFA-u.

>Evo što trebate znati prije nego što kupite PES 2019

Bez obzira na to koliko su nekome licence u igri bitne ili ne, postaje pomalo razočaravajuće da iz godine u godinu Konami ne uspijeva napraviti ozbiljne korake. Ništa što su predstavili u novom PES-u ne može nadomjestiti gubitak licenci UEFA-e za Ligu prvaka, Europa ligu i Superkup. Modovi u igri se ne mijenjaju već godinama, a myClub je, kao što smo već naveli, miljama daleko od FIFA Ultimate Teama. 

Ako EA Sports s FIFA-om 19 ne napravi neke kardinalne pogreške, nova FIFA će ponovo pregaziti PES, ako je to uopće bilo upitno. Konamijeva franšiza polako gubi šarm koji ju je u pratio posljednja dva desetljeća, a nova generacija igrača za svoje novce očekuje kompletne proizvode, funkcionalne servere i kvalitetan sustav natjecanja.

 

Pročitajte više