FILIP ZUBČIĆ

Evo koliko je Filip Zubčić zaradio veličanstvenom pobjedom u Italiji

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJAJNI hrvatski skijaš Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu koji se vozio u talijanskoj Santa Caterini s vremenom 2:15.06 i 12 stotinki prednosti ispred drugoplasiranog Slovenca Žana Kranjeca.

Kranjec, koji je prvu vožnju završio kao vodeći, ostvario je vrijeme 2:15.18, a treći je bio Švicarac Marco Odermatt s vremenom 2:15.36 i 30 stotinki zaostatka za Zubčićem.

Savršena druga vožnja

Hrvatski je skijaš prvu vožnju završio na šestom mjestu, a fantastična druga vožnja osigurala mu je drugu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. On je bio jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini, koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d'Iserea.

Najbolji hrvatski skijaš je sada drugi u ukupnom poretku veleslaloma sa 122 boda, 18 manje od vodećeg Odermatta.

Zubčić je ovom pobjedom najavio da je u formi od prošle sezone, koja je bila prekinuta radi pandemije koronavirusa u ožujku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAVRŠENU VOŽNJU ZUBČIĆA

Prošle je sezone Zubčić pobijedio u veleslalomu u Naebi u Japanu, a osim toga stigao je i do dva druga mjesta (Hintestoder, Adelboen).

Zaradio 40 tisuća švicarskih franaka

Zubčiću je današnja pobjeda donijela i solidnu zaradu od 40 tisuća franaka. Prošle sezone Zubčić je zaradio oko 100 tisuća eura.

Sutra se na istom mjestu vozi nova utrka veleslaloma, a hrvatski skijaš može ponovno do postolja.

Uvjeti na današnjoj utrci bili su jako teški, snijeg je neprestano padao, ali Zubčić je rekao kako obožava takve utrke.

"Čudesan osjećaj. Prošla sezona je bila najbolja u mom životu i nadao sam se da ću nastaviti u tom smjeru. Uspio sam, pobijedio sam ovdje, bilo je jako teško, uvjeti su bili teški, ali za mene je to bilo normalno. Imam puno snage u skijama, kad je teško, meni najbolje ide. Moj cilj je uvijek biti na vrhu, pokušat ću svaku utrku skijati kao ovu i boriti se za postolje na svakoj utrci", rekao je Zubčić nakon utrke.

Pročitajte više