Prozvali su ih da su Ranieriju zabili nož u leđa: "Nas igrače može biti sram"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je Claudio Ranieri šokantno dobio otkaz u četvrtak nakon poraza u Sevilli, u osmini finala Lige prvaka, ne stišavaju se reakcije u Engleskoj i svijetu. Svi su šokirani takvim potezom tajlandskih vlasnika kluba, a u petak se pojavila priča da su Talijanovu otkazu kumovali igrači.

Navodno su Kasper Schmeichel, Wes Morgan, Marc Albrighton i Jamie Vardy došli kod vlasnika i rekli im da su nezadovoljni Ranierijevim vođenjem momčadi. Tako su zabili nož u leđa čovjeku koji je od njih napravio igrače i na sebe navukli bijes Josea Mourinha i cijele Engleske.

No danski golman se danas oglasio i s gnušanjem opovrgnuo takve tvrdnje.

"Bole nas te priče. Nitko od nas nije imao ništa s time. Uvjeravam vas da mi igrači nemamo nikakvog utjecaja na takve odluke u klubu", rekao je Schmeichel (30), iako ni u jednom trenutku intervjua za BBC nije otvoreno demantirao da je razgovarao s upravom.

"Naši vlasnici su vrlo, vrlo uspješni ljudi. Donosili su velike i teške odluke u svojem biznisu, ali i u Leicesteru. I dosta su uspješni. I prije su otpuštali trenere, a mi moramo nastaviti svoj posao. Naravno da ti nije lako vidjeti nekoga da je ostao bez posla", rekao je Schmeichel i onda nahvalio talijanskog stručnjaka.

"Za Claudija imam samo golemo poštovanje i neizmjernu zahvalnost. To što je on postigao s ovim klubom najveći je uspjeh u karijeri svakog igrača Leicestera. Uostalom, pitajte bilo koga od njih, reći će vam isto što i ja", rekao je Leicesterov golman.

Iako mu isprva nisu dopustili da se pozdravi s momčadi, Ranieri je jutros došao u svlačionicu prije treninga i oprostio se s igračima.

"Nas igrače može biti sram, ali ne zbog ovih priča nego zato što smo loše igrali. Moramo se pogledati u ogledalo i shvatiti da smo i mi krivi za ovo", kazao je Schmeichel i dodao da je Ranieri divna i ponizna osoba.

Ostali igrači Leicestera zahvaljivali su bivšem treneru na društvenim mrežama. Također prozvani Wes Morgan objavio je veliku fotografiju s Ranierijem i riječima zahvale.

"Vjerovao si od mene od prvog dana. Velika ti hvala na svemu i želim ti puno sreće. Od mene si napravio igrača", napisao je na Twitteru Riyad Mahrez, dok su mlađi igrači zahvaljivali na prilici da zaigraju u Ligi prvaka.

Pročitajte više