PRIPREME ZA SP U RUKOMETU

Evo zašto je Duvnjak najbolji na svijetu. Pogledajte sjajno dodavanje za Musu

Foto: Screenshot

HRVATSKA rukometna reprezentacija ušla je u 2021. godinu pobjedom protiv europskog prvaka Španjolske 31:28 u susretu EHF EURO Cupa koji je igran u porečkoj dvorani Žatika bez gledatelja.

Bila je to ujedno i repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22:20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Uzvrat je već 9. siječnja u 18:00 u Madridu, a podsjećamo da su Hrvatska i Španjolska do sada odigrale po jedan susret EHF EURO Cupa.

Španjolska je bolje ušla utakmicu, imala je 3:1 i napad za +3, ali nakon što je Hrvatska povela 5:4, do kraja utakmice nije ispuštala prednost i da nije bilo nekoliko nesmotrenosti u finišu, rezultat je mogao biti još uvjerljiviji.

Luka Šebetić je odigrao najbolju utakmicu otkako se nakon ozlijede vratio u reprezentaciju, Pešić i Šunjić su na golu bili odlični, najbolji mladi rukometaš svijeta Ivan Martinović pokazao je kakva je klasa na desnom beku, Čupić i Mandić su pokazali klasu na krilima, a Domagoj Duvnjak je još jednom dokazao da je najbolji igrač na svijetu. Potez iz 11. minute to dokazuje.

Španjolska je imala prednost 4:3, Hrvatska je imala napad na postavljenu obranu Furije. Nakon dva križanja lopta je stigla du Duvnjaka koji nevjerojatnim dodavanjem razbija obranu Španjolske i vidi samog Musu na crti koji zabija za 4:4. Nakon tog gola Španjolska više niti jednom nije vodila.

Pročitajte više