Fali li Dinamu konkurencija u HNL-u? Evo što o tome kaže Gavranović

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO je protiv Zeline u gostima slavio s 0:4 i plasirao se u četvrtfinale Kupa.
 

>ZELINA - DINAMO 0:4 Dominantan Dinamo lako protiv amatera za četvrtfinale

U redovima hrvatskog prvaka zabijali su Gavranović, Petković i dva puta Kadzior.



Nakon utakmice pred novinare je stao trener Dinama Nenad Bjelica.

"Moglo je biti puno bolje, imali smo na terenu dosta igrača koji nemaju natjecateljsku formu i zbog toga mi je bilo malo teže. U prvom dijelu nismo pronalazili put prema njihovom golu, to su Kup utakmice, a na kraju zaslužena pobjeda, ali možda previsoka. Jučer je Bayern igrao protiv niželigaša i jedva je pobijedio, nisu to lagane utakmice, drago mi je da smo dali priliku igračima koji nisu igrali."

Je li bilo teško motivirati igrače za Kup utakmicu?

"Oni su profesionalni, kad nosiš grb Dinama, moraš nositi veliku odgovornost, bez obzira je li to Europa liga ili Kup, uglavnom oni to dobro rade. Mi čekamo samo Osijek, želimo se pripremati za tu utakmicu, pobijediti i onda ćemo razmišljati o sljedećem izazovu."

Prvi pogodak Zelini zabio je Gavranović pred kraj prvog dijela.

"Ja to gledam profesionalno, mi smo ovdje došli po prolazak dalje, na terenu na kojem nismo navikli igrati, ovo je fešta za sve ljude u ovako manjem klubu. Mi smo parirali agresivnošću", rekao je Gavranović pa nastavio:

"Mislim da nas nisu iznenadili, nego mi nismo ušli onako kako smo trebali, bilo je puno grešaka, to nam se ne dešava, alibi ne može biti teren, ali imamo tu kvalitetu. Poslije u drugom dijelu je bilo bolje, na kraju smo to priveli kraju."

"Ja se osjećam jako dobro otkako sam došao u Hrvatsku, fizički se osjećam dobro. U Dinamu nam je lijepo, sljedeći tjedan će nam biti važan, imamo derbi s Osijekom, pa Europu i te utakmice želimo pobijediti."

Fali li Dinamu konkurencija u HNL-u?

"Ne, dosta je ekipa pokazalo da može igrati dobar nogomet, konkurencije ima". zaključio je napadač Dinama.

Pročitajte više