Federer neće stanovati u olimpijskom selu

ROGER FEDERER, još dva tjedna najbolji svjetski tenisač, ''stanovat'' će u švicarskim apartmanima u Olimpijskom selu u Pekingu samo na – posterima.

U pekinškom Olimpijskom selu nije teško prepoznati kada ste se zatekli pored apartmana švicarskih sportaša. Naime, u tom području se ''sudarate'' s velikim posterima Rogera Federera koji su zalijepljeni po prozorima. Nažalost, to je i jedina mogućnost da u selu susretnete ''čarobnjaka iz Basela''. Barem zasad.

"On ima svoje navike i običaje"

Werner Augsburger, svojedobno profesionalni odbojkaš, a danas šef švicarske olimpijske delegacije, objasnio je razloge zbog kojih Federer ne stanuje u Olimpijskom selu:

"Federer je nesumnjivo najveća zvijezda u našoj ekspediciji, sportaš koji nam je donio toliko radosti u svijetu tenisa i učinio nas ponosnim. Činjenicu da je odabrao drugo utočište ne treba objašnjavati na način da se njemu ne bi svidjelo živjeti u selu, naprotiv. On jednostavno ima neke svoje navike i običaje, navikao je živjeti na svoj način. Uostalom, čini se da mnoge zvijezde svjetskog sporta izbjegavaju smještaj u Olimpijskom selu, kako im novinari i obožavatelji ne bi stalno dosađivali. No, Federer će definitivno pronaći vremena jedan dan obići Olimpijsko selo i posjetiti nas", najavio je Augsburger.

Zanimljivo je da će Federer nositi švicarsku zastavu na svečanom otvorenju Olimpijskih igara 8. kolovoza, na svoj 27. rođendan. U olimpijskoj povijesti je tradicija da se svakom sportašu ili sportašici na rođendan priredi mali, prigodni ''party", uz simbolično darovanje. Na pitanje hoće li Federer nakon svečanog otvorenja Igara doći u Olimpijsko selo i pružiti priliku svojim kolegama da ga daruju i čestitaju mu, Augsburger se samo nasmijao, ali nije ponudio nikakav odgovor!

"Nismo postavljali nikakve ciljeve koliko želimo medalja"

Inače, švicarska delegacija broji 82 sportaša, od čega 34 u ženskom sportu. Šef delegacije tvrdi da ne postoji nikakav imperativ po pitanju broja osvojenih medalja.

"Nismo postavili nikakve ciljeve koliko ćemo ukupno medalja osvojiti, ili koliko zlatnih. Svaka medalja bilo kojeg sjaja za nas će biti vrlo vrijedna. Ukolio osvojimo pet medalja, bit ćemo jako sretni. Prije mjesec ili nešto više dana nismo pružili ljubiteljima sporta u Švicarskoj puno zadovoljstva na Europskom nogometnom prvenstvu, kojem smo bili domaćini. Nadajmo se da ovoga puta u Pekingu hoćemo", zaključio je Augsburger.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više