FFC spreman za debi u Las Vegasu

Foto: FFC

SVE je spremno za priredbu kojom će borilačka promocija Final Fight Championship (FFC) debitirati u Las Vegasu nakon što su sinoć održana službena vaganja. Devet boraca vagu je prošlo bez problema, no priredba je morala dobiti novu glavnu borbu jer je ona planirana otkazana s obzirom na to da je sudionik glavne borbe za titulu u lakoj kategoriji imao više od deset kilograma preko granice te kategorije.

Vlasnik i predsjednik FFC-a Orsat Zovko pred novinarima nije skrivao uzbuđenje povodom FFC 31: "Night of Champions", priredbe koja će se održati noćas od 4 sata iza ponoći po našem vremenu u novoj Fight Dome areni u sklopu Rio All-Suite Hotel & Casina.

"Iznimno mi je drago što su se sve ove godine priprema i planiranja napokon isplatile. Sve je spremno za FFC u Las Vegasu", izjavio je Zovko i dodao: "Veselimo se što imamo priliku prezentirati svoju kvalitetu i brend publici diljem SAD-a uživo na CBS Sports Networku."

Nažalost, neće biti održano pet planiranih borbi zbog nevjerojatnog pada na vagi jednog od sudionika glavne borbe, u kojoj je ulog trebala biti FFC titula MMA prvaka u lakoj kategoriji. Clay Collard (16-7-1) je uredno prošao vaganje, no njegov protivnik Dave Courchaine došao je s više od 80 kilograma, stoga je borba odmah otkazana.

"Šokirala me činjenica da netko može pasti vagu za gotovo 13 kilograma. Ako mene pitate, njegova FFC karijera je završila i prije nego što je započela i neće dobiti drugu priliku", komentirao je Zovko.

Tako će glavna borba priredbe biti ona za MMA pojas velter kategorije. Svoj drugi FFC nastup upisat će Roberto Neves (10-3-0, 1-0 FFC), 35-godišnji Brazilac koji je u FFC debiju brutalnim nokautom svladao Valdira Arauja. Nakon toga je u ACB-u upisao dvije pobjede i poraz te se sada vraća u FFC ring. Njegov protivnik je Ben Egli (10-2-0, 0-0 FFC), koji se u posljednjem nastupu također okušao u ACB-u, a prije toga je imao seriju nastupa u jednoj od najdugovječnijih svjetskih promocija, King of The Cage. Egli je do svih 10 pobjeda došao prekidom, a čak ih je osam postigao submissionom.

Kick-boksing dio donosi nam četiri renomirana borilačka imena. Francois Ambang (18-7-1, 0-0 FFC) odmjerit će snage protiv Shkodrana Veselijeg (83-18-1, 5-1 FFC) u meču za titulu velter kategorije, dok će Jhonata Diniz (16-5-0, 0-0 FFC) stati nasuprot Mladenu "Scorpion Stingu" Brestovcu (54-14-1, 11-0 FFC) i napasti pojas teške kategorije.

Ambang je pobjednik "Road to Glory" velter turnira održanog 2013. te bivši WKA USA Muay Thai prvak u poluteškoj kategoriji. Njegov protivnik Shkodran Veseli u dosadašnjoj je karijeri odradio više od sto profesionalnih mečeva, a u svojem je vlasništvu imao WKU, WFC i WMAC pojaseve. I dok će Ambangu ovo biti debi u FFC ringu, "Albanski ratnik" je u šest nastupa za promociju ubilježio samo jedan poraz, i to u meču za titulu protiv Eyevana Danenberga.

Diniz je veteran kick-boksing promocije Glory i član slavnog Hemmers Gyma u Nizozemskoj. U ring je ulazio s Danielom Ghitom, Ricom Verhoevenom i našim Igorom Jurkovićem, a u prvom nastupu za FFC čeka ga težak ispit. Jer Mladen Brestovac je s jedanaest nastupa u Final Fight Championshipu i jednako toliko impresivnih pobjeda neosporni kralj FFC-a. Nitko do sada s trona nije uspio svrgnuti zagrebačkog nokautera koji usporedno nastupa i za Glory, a također ga pamtimo iz K-1 i SuperKombata. U profesionalnoj je karijeri ubilježio 54 pobjede i 14 poraza, a rukavice je ukrstio s najboljim teškašima poput Rica Verhoevena, Benjamina Adegbuyija, Hesdyja Gergesa i Jahfarra Wilnisa.

U boksačkom meču susrest će se Dennis Morris (14-2-1, 12 KO) i Shawn Miller (18-4-1, 7 KO) i odlučit će o WBU prvaku u cruiser kategoriji.

Pročitajte više