Esport

FIFA 18 predviđa iznenađenje u finalu Lige prvaka

Screenshot: FIFA 18

SVEGA nekoliko sati dijeli nas od početka finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola u Kijevu. Nogometni analitičari i oni koji to nisu već danima mozgaju tko će i kako osvojiti klempavi pokal. Nogometni romantici na strani su čarobnog Moa Salaha i Liverpoola, ali u finale Real Madrid ulazi kao favorit, iako se FIFA 18 s time ne bi složila.

>REAL ILI LIVERPOOL? Tko starta u utakmici godine

U popularnoj nogometnoj igri Real je bolje ocijenjena momčad, ali u simulaciji finala to se nije dalo primijetiti. Ekipe su počele poprilično izjednačeno, rekli bi znalci, na početku utakmice vidjeli smo ispitivanje snaga bez previše rizika. Barem do 29. minute kada Ramos ruši Firmina u šesnaestercu, a sudac svira penal. Odgovornost preuzima Salah, ali Navas brani i rezultat do kraja poluvremena ostaje 0:0.

U drugom poluvremenu Liverpool otvara bolje, a nakon kombinacije Manea i Firmina na lijevoj strani Senegalac ubacuje u sredinu i Wijnaldum zabija za vodstvo Liverpoola. Pomalo neočekivan razvoj događaja s obzirom na to da se radi o nogometnoj simulaciji. Nedugo zatim Liverpool će povećati prednost nakon prekrasnog voleja Firmina te tako doći na korak do titule prvaka Lige prvaka. 

Kao i uvijek, Real će imati svoje šanse, ali nakon ubačaja Ronalda Bale na drugoj strani ne uspijeva pospremiti loptu u mrežu nego je šalje iznad grede. Nade Reala probudit će Bale prekrasnim udarcem s distance u 87. minuti te tako utakmicu odvesti u neizvjesnu završnicu. U sudačkoj nadoknadi Ronaldo će imati sjajnu priliku, ali Karius brani i Liverpool slavi povijesni uspjeh. 

 

Pročitajte više