FIFA: Hrvatska bi mogla ponovo biti iznenađenje SP-a

FIFA je na svojim Internetskim stranicama posvećenim Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. objavila članak vezan za reprezentacije koje bi mogle iznenaditi na Svjetskom prvenstvu. Prva na popisu je upravo Hrvatska.

Lako je izdvojiti nacije koje bi mogle napraviti uspjeh na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. No, postoji i mnogo drugih zemalja koje, iako nisu favoriti, mogu postići zapažen uspjeh, piše na službenim stranicama Svjetskog prvenstva.

Na stranicama je Hrvatska predstavljena kao reprezentacija koja je učinila senzaciju na svojem debiju 1998. u Francuskoj kada je eliminirala Njemačku i osvojila treće mjesto.

Nova generacija predvođena Zlatkom Kranjčarom kvalificirala se na svoje treće Svjetsko prvenstvo zaredom. Igrači i stil igre promijenili su se od 1998. godine, no dobre igre nastavili su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada su u Skupini 8 zauzeli prvu poziciju i kada su Švedsku pobijedili dva puta, piše na FIFA-inim stranicama.

Ključni igrači hrvatske reprezentacije igraju većinom u stranim ligama.

Zvijezda reprezentacije Dado Pršo u posljednje vrijeme je ključni igrač reprezentacije, a ističe se i Darijo Srna koji je uz njega ključni strijelac.

Uz Pršu i Srnu posebno je istaknut i sin izbornika Niko Kranjčar, nogometaš splitskog Hajduka, koji je odličnim igrama razriješio sve sumnje oko nepotizma i sigurno će biti jedan od ključnih igrača u pokušaju da se ponovi podvig iz Francuske 1998. godine, piše na stranicama posvećenim Svjetskom prvenstvu koje će se dogodine održati u Njemačkoj.

Uz Hrvatsku, izdvojene su i Poljska, Švicarska, Južna Koreja, Japan te Paragvaj.

Pročitajte više